Вођа криминалне групе Вељко Беливук поново негирао убиства

Настављено је суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука. У Специјалном суду је Беливук поново негирао да су он и његов клан извршили убиства за која се сумњиче. Криминална група се терети за седам убистава, трговину дрогом, нелегално држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Изношењем одбране оптужених у Специјалном суду у Београду настављено је суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука.

Беливук је негирао да су он и припадници његовог клана починили убиства.

Осврнувши се на речи пуномоћнице породице убијеног Горана Величковића о броју убистава које је ова група осумњичена да је починила, Беливук је рекао да они нису починили ниједно.

Вођа криминалног клана тврди да тужилац подмеће и измишља доказе, додајући да тужиоци сами себе демантују и детаљно набрајајући у којим ситуацијама, како тврди, тезе тужилаштва нису потврђене материјалним доказима.

Беливук: Вршен психолошки притисак, докази подметнути и фотографије "монтиране"

Тврди да су тужиоци вршили психолошки притисак на тројицу окривљених-сарадника, а суду је предложио да изведе као доказ списе предмета у поступку за прање пара против Дарка Шарића, чиме се, како тврди, доказује како "поступа тужилац Саша Иванић".

Сматра да би тројица окривљених-сарадника требало да се врате у притвор, истичући да су они пуштени из притвора по принципу друштвене игре "Монопол", односно да су потписали бланко споразуме за убиства и да су затим пуштени из притвора.

С обзиром на то да на претходном суђењу пуномоћници оштећених нису изнели уводна излагања, то су учинили данас.

Пуномоћница породице убијеног Горана Величковића, Весна Голубовић је предложила да се уради психијатријско вештачење Јелене Величковић, супруге убијеног, додајући да је Величковић био уплашен за безбедност своје породице и да је због тога носио оружје.

Отац убијеног Лазара Вукићевића је од суда тражио да му врати два блиндирана аутомобила, која је, према његовим речима, довезао када му је син нестао.

Беливук је рекао да би требало да се покрене поступак против окривљеног-сарадника Срђана Лалића због силовања И.С.

Суђење је у понедељак одложено због изостанка окривљеног - сарадника Срђана Лалића услед болести.

Он је данас дошао на суђење. У односу на оптуженог Бориса Карапаџића поступак је раздвојен због његових здравствених проблема.

Предложио је да се укину споразуми окривљеним-сарадницима, тврдећи да им се разликују искази када је реч о убиствима и другим кривичним делима за која се терете припадници ове групе.

Беливук тврди да су докази из куће у Ритопеку, у којој су како се сумња припадници убијали своје жртве, подметнути, док је за фотографије убијених мушкараца са криптоване апликације "Скај" фотошопиране.

Адвокати оптужених тражили да се укине затворски притвор

На крају суђења адвокати Владимира Грека, Александра Вучељића, Алексе Шејића, Сенада Решовића и Драгана Митровића су предложили укидање притвора за своје брањенике.

Бранилац Милована Тадића затражио је да се овом оптуженом притвор замени кућним притвором и јемством.

Грек је за говорницом рекао да се оженио пре седам дана и да је супруга у публици, те је због тога замолио да га судија пусти из притвора.

Тужилац се противио овим предлозима, а судија је одбила ове предлоге и следеће суђење заказала за 9. септембар.

Суђење припадницима Беливуковог клана

Чланови клана се терете за седам убистава, трговину дрогом, нелегално држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Тада је судија прочитала медицинску документацију из које произилази да Лалић има повишену температуру, малаксалост и да кашље, због чега су му преписани лекови и строго мировање пет дана.

Суђење је у јуну почело испочетка због промене председнице већа која је отишла у пензију.

На претходним рочиштима тужилац је прочитао оптужницу, а потом су браниоци изнели уводна излагања.

Оптужницом је обухваћено укупно 30 особа од којих се њих 12 брани са слободе, док су остали у притвору.

Припадници групе оптужени су за убиства Александра Глигоријевића званог Пуки, Горана Величковића званог Гокси, Милана Љепоју, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Николе Митића и Горана Михајловића.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару