Разоткривена криминална група из Ниша – крађом стекли милионе евра, па куповали некретнине

МУП је саопштио да је организована криминална група из Ниша крађом прибавила имовинску корист у вредности од најмање 13.000.000 евра у виду скупоцених сатова, накита, дијаманата и других вредних предмета. Они су затим стекли стамбено-пословни објекат у Нишу, апартмане на Копаонику и у Грчкој...

Припадници МУП-а, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили су М. Л. (1977) из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прање новца.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и прање новца, полицијски службеници ће поднети кривичну пријаву против брата ухапшеног - М. Л. (1980) организатора организоване криминалне групе и још шест особа, чланова ове ОКГ, који се налазе у притвору.

МУП саопштава да се сумња да је та организована криминална група деловала са циљем да, лажним приказивањем чињеница о пореклу новца, купујући некретнине у Србији и Грчкој, као и скупоцене аутомобиле, прикрију незаконито порекло имовине која је прибављена криминалном делатношћу у дужем временском периоду.

Разбојништва и крађе у иностранству

Како се сумња, у периоду од 2006. до 2023. године, припадници ове криминалне групе су извршењем кривичних дела разбојништва и тешких крађа у иностранству, отуђили имовину и прибавили противправну имовинску корист у вредности од најмање 13.000.000 евра у виду скупоцених сатова, накита, дијаманата и других вредних предмета.

Осумњичени припадници ОКГ су затим вршили пренос имовине, лажно приказивали чињенице приликом полагања готовине у пословним банкама у намери прикривања њеног незаконитог порекла, куповали и продавали девизе, као и стицали имовину.

Како се наводи, тако су стекли стамбено-пословни објекат у Нишу са 16 стамбених јединица, пословном јединицом и 18 гаражних места, две стамбене јединице у Нишу, 7 апартмана на Копаонику, два апартмана у Грчкој, све у укупном износу у тренутку стицања од око 1.300.000 евра.

Претресом станова и других просторија на територији града Ниша, које користе осумњичени, пронађена је и одузета пословна документација, луксузни ручни сат, већа количина новца у еврима и швајцарским францима, као и други предмети важни за кривични поступак.

Осумњиченом М. Л. (1977) је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен у надлежно тужилаштво.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару