Читај ми!

Руководиоци "МБ Наменска" осуђени на по три године затвора због експлозијe у фабрици

Основни суд у Ивањици осудио је Владимира Лончаревића и Тому Стојића, руководиоце фабрике "МБ Наменска" у Лучанима, на казне затвора од по три године као одговорне за смрт радника фабрике Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића, страдалих у експлозији 2017. године. Ово је првостепена пресуда на коју одбрана и Тужилаштво имају право да уложе жалбу.

На поновљеном суђењу руководиоцима фабрике "МБ Наменска", Основни суд у Ивањици осудио је Владимира Лончаревића и Тому Стојића.

Одређене су им казне затвора од по три године као одговорним за смрт радника фабрике Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића, страдалих у експлозији 14. јула 2017. године.

Реч је о првостепеној пресуди на коју и одбрана и Тужилаштво имају право да уложе жалбу. 

Апелациони суд у Крагујевцу је прошле године укинуо пресуду којом су њих двојица били осуђени на исте ове казне и наложио Основном суду у Ивањици да понови суђење.

Бранилац осуђених, адвокат Драган Палибрк, подсетио је да је иста таква пресуда донета пре годину и по дана и да ју је као незакониту укинуо Апелациони суд у Крагујевцу и вратио на поновно суђење.

"У међувремену се ништа ново, ни круцијално ни значајно у поновљеном поступку није догодило, ниједан нови доказ, ниједна нова чињеница на шта је Апелациони суд указао, а овај судија је донео истоветну пресуду", рекао је Палибрк, истичући да није установљен узрок несреће, што је, како тврди, круцијално у овом поступку.

С обзиром на то да није утврђен узрок несреће, како је навео бранилац, не постоји ни узрочно-последични однос понашања окривљених и те несреће, али је упркос томе судија донео осуђујућу пресуду.

"Судија, иако нема те две кључне ствари, одлучио је да осуди двоје невиних људи. Одговорно тврдим да је поново донео незакониту и одлуку која нема никакво упориште у закону и у правди", нагласио је Палибрк.

Они су осуђени за кривично дело тешко кривично дело против опште сигурности. Против првоптуженог Радоша Миловановића, који је преминуо крајем априла прошле године, поступак је обустављен и настављен против Лончаревића, руководиоца погона Ракетна горива, у коме се догодила трагедија, и Стојића, руководиоца сектора Безбедност и заштита на раду.

У експлозији у погону наменске фабрике у Лучанима, 14. јула 2017. године, радник Милојко Игњатовић преминуо је на лицу места, а његов колега Миломир Миливојевић задобио је тешке повреде од којих је преминуо након две недеље на Војномедицинској академији у Београду.

субота, 29. јун 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару