Читај ми!

Несрећа на сепарацији угља рудника "Лубница" код Зајечара – два радника погинула, један повређен

Два радника су погинула, а један повређен на сепарацији приликом чишћења бункера са ситним угљем рудника лигнита "Лубница" у селу Грљану код Зајечара. Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић рекла је да је рударска инспекција одмах изашла на терен и да је испитивање свих околности због којих је дошло до несреће у руднику у току и вечерас се очекује прелиминарни извештај, а комплетан финални извештај за око два дана. У понедељак Дан жалости у Зајечару.

Како је РТС-у потврђено у МУП-у, до хаварије је дошло јутрос око 10.30. Повређени радник пребачен је у Здравствени центар у Зајечару.

Огласило се и Министарство рударства и енергетике наводећи да су у руднику "Лубница" у оквиру ЈП ПЕУ "Ресавица" два радника настрадала на сепарацији приликом чишћења бункера са ситним угљем.

Министарство упућује саучешће породицама настрадалих рудара.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић рекла је да је рударска инспекција одмах изашла на терен и да је испитивање свих околности због којих је дошло до несреће у руднику Лубница код Зајечара у току и вечерас се очекује прелиминарни извештај, а комплетан финални извештај за око два дана.

Министарка је навела да се данас у поподневним часовима догодила трагедија на објекту сепарације угља у руднику Лубница у оквиру јавног предузећа Ресавица, где су два радника, од којих је један пословођа, трагично изгубили своје животе.

"Рударска инспекција је одмах изашла на место догађаја и испитивање свих околности због којих је дошло до несрећног догађаја је у току, тако да сам сигурна да ћемо прелиминарне извештаје имати већ вечерас, а комплетне финалне извештаје за једно два дана, као што је то нека пракса, то је бар очекивање", рекла је Ђедовић Хандановић, која је након несреће обишла рудник.

Министарка је изразила најбудље саучешће породицама страдалих рудара и истакла да су наше мисли и наше молитве са њима у овим тешким тренуцима.

"Један рудар је био присутан и нашао се такође у оквиру те несреће, он је задобио лакше телесне повреде, покушао је да помогне својим колегама", рекла је Ђедовић Хандановић.

Додала је да га је видела и попричала мало са њим, да он нема видних повреда и да је право чудо како нема већих повреда и озледа јер је, како је навела, прошао кроз цео бункер који је висок осам метара, као и да је ту било присутних радника који су покушали да помогну.

Рудник лигнита "Лубница" послује у саставу јавног предузећа за подземну експлоатацију угља "Ресавица".

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић саопштио је да ће у понедељак бити Дан жалости на територији тог града, поводом трагичне смрти двојице рудара, и породицама и колегама настрадалих рудара упутио саучешће.

субота, 06. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару