Читај ми!

Епархија Рашко-призренска: Наоружани маскирани људи упали у манастир Бањска

Епархија Рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилима у манастир Бањска, те да се крећу двориштем манастира и да се повремено чују пуцњи. Епархија у саопштењу најоштрије осуђује најновији напад који се догодио јутрос на северу Косова, у близини села Бањска, у коме је један косовски полицајац убијен, а двојица повређена.

Из Епархије рашко-призренске у саопштењу истичу да је убиство полицајца на Косову и Метохији озбиљан инцидент који може имати велике последице и да је зато веома важно да се предузме све како би се сачувао ред, мир и поредак.

Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулог полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што пре опоравити.

"Епархија је јако забринута јер, према најновијим информацијама, група наоружаних маскираних људи упала је блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију. Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира", наведено је у саопштењу.

Истичу да су се, ради безбедности, братија манастира и поклоници закључали у конак, а храм манастира је такође закључан.

"Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи", упозоравају из Епархије рашко-призренске.

Епархија најоштрије осућује отворено насиље које се примењује у верском објекту Српске православне цркве, позивајући све стране да што пре прекину сукоб.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара