Читај ми!

Шарић и други оптужени негирали кривицу на почетку суђењу за убиство Јоксовића

У Специјалном суду у Београду Дарко Шарић је негирао да је заједно са осталим оптуженима извршио кривична дела која му се стављају на терет, међу којима је и планирање убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића у поступку који се против њих водио због кријумчарења кокаина.

Шарић је рекао да ће кратко изнети одбрану и да нема од чега да се брани јер није крив. Сви остали оптужени су такође негирали кривицу.

Судија је одбио предлог одбране да се суђење затвори за јавност.

На почетку суђења Шарићев бранилац Далибор Kатанчевић је судији предложио да се из доказа изуме "Скај" комуникација наводећи да је тај доказ прибављен незаконито.

Бранилац Данила Стојановића и Милутина Радовановића Вељко Делибашић рекао је да ће његови брањеници ограничено изнети одбрану због присуства јавности, те је предложио да се искључи јавност када буду износили одбрану. Бојану Станојковићу, Нколи Спасојевићу, Стефану Андрејићу,  Милану Вучинићу, Арси Шарићу и Душку Шарићу се суди у одсуству.

На припремном рочишту, које је било затворено за јавност, кратко су негирали кривицу.  На припремном рочишту адвокат Вељко Делибашић бранилац полицајаца Данила Стојановића и Милутина Радовановића предложио је суду да затвори суђење за јавност, јер ће, како је образложио, они одавати државне и службене тајне.

Тражио је и да суд пошаље захтев МУП-у, БИА и Влади Србије да Стојановић и Радовановића ослободи дужности чувања државне и службене тајне како би могли да изнесу одбрану.

Са слободе се бране адвокат Дејан Лазаревић, Данило Одовић и Александар Бошњаковић.

Поред Шарића и Лазаревића оптужени су и  Бојан Станојковић, Данило Одовић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић,  Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић, Милан Вучинић, Арса Шарић и Душко Шарић.

Шарић осумњичен да је осмислио убиство Јоксовића

Према оптужници Тужилаштва за организовани криминал, вођа ове групе је Дарко Шарић,који је како се сумња, створио план деловања да се из безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, сведок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других водио због кријумцарења кокаина.

Kада у томе нису успели, Шарић је како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника.

Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набавлјање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријавлјивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

петак, 02. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару