Читај ми!

Потврђена оптужница против начелника новосадске полиције Малешића

Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду потврдило је оптужницу против начелника новосадске полиције генерала Слободана Малешића, којом се терети за удруживање ради вршења кривичних дела, три кривична дела трговине утицајем и злоупотребу службеног положаја.

Оптужницу је потврдио Виши суд у Београду, а на решење о потврђивању окривљени и њихови браниоци имају право да изјаве жалбу Апелационом суду у Београду, рекла је за Танјуг Милица Величковић из Вишег суда у Београду.

Поред Малешића, оптужени су и полицијски службеник у Пријепољу Љубомир Станишић, за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и трговину утицајем, службеник Управе криминалистичке полиције Драган Ковачевић за кривична дела удруживање и злоупотребу службеног положаја.

Приватни предузетник Џенан Кујовић, који је и власник више привредних друштава из Пријепоља, оптужен је за удруживање и три кривична дела трговине утицајем, док су Дарко Савић и Иван Павловић оптужени за по једно кривично дело – злоупотребу службеног положаја.

Како је раније саопштило тужилаштво, Малешић се терети да је организатор ове организоване криминалне групе и да је користећи свој службени и друштвени положај посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити, саопштило је раније тужилаштво.

Он је, како се сумња, од Кујовића примао корист како би осталим осумњиченим полицијским службеницима, као припадницима организоване криминалне групе који су поступали по његовим налозима, усмено издавао налоге да у оквиру својих службених полицијских овлашћења не извршавају службене радње које би морали извршавати, а које се односе на откривање и прикупљање доказа ради подношења кривичне пријаве против Кујовића и одговорних лица у његовим привредним друштвима због незаконитог пословања.

Циљ им је био стицање финансијске користи за себе и припаднике ове организоване криминалне групе, сумња тужилаштво. Станишић и Ковачевић су имали задатак да пружају заштиту Кујовићу и члановима његове породице од кривичног гоњења и пружају савете о поступању пред надлежним органима у вези са поднетим кривичним пријавама.

Тужилаштво додаје да је Станишић помагао Кујовићевом рођаку, а преко Кујовића, да избегне притвор због кривичног дела насиље у породици.

Такође, Малешић је утицао на полицијске службенике да напусте место саобраћајне незгоде у којој је учествовало возило МУП-а, којим се превозио осумњичени Малешић, а између осталог и да се уклони напомена из јединственог информационог система МУП-а која се односи на обавезну контролу осумњиченог Кујовића и његовог возила.

Осумњичени Станишић и Малешић "примили су корист": Малешић у новцу и материјалим добрима за изградњу и опремање сплава на Сави, опремање стамбених објеката, уређење породичног имања као и новац на име наводне стипендије за свог сина, а осумњичени Станишић за уређење стана, навело је раније тужилаштво.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару