Читај ми!

Претње, уцене и покушај убиства цијанидом – покренута истрага против 13 особа, међу њима Звицер

Тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу о спровођењу истраге према 13 особа, међу којима је и Радоје Звицер. Сумња се да је та организована криминална група покушала да цијанидом убије мушкарца који се налазио у притвору у Црној Гори и био спреман на сарадњу са истражним органима те државе. Они су, како се сумња, претњама, паљењем локала и аутомобила у власништву његове рођене сестре, принудили да са њима сарађује и убеди брата да одустане од сарадње, а након тога је без њеног знања искористили да рођеном брату однесе отровану храну у притвор и тако га убије.

Поред Радоја Звицера, истрага се спроводи и према: Н. В. (против кога се већ води кривични поступак пред Тужилаштвом за организовани криминал и који се налази у бекству), Н. Т. (против кога се већ води кривични поступак пред ТОК и који се налази у притвору), Д. Ђ. (против кога се већ води кривични поступак пред ТОК и који је лишен слободе у Републици Аустрији због кривичних дела извршених на територији те државе), А. М. (против кога се већ води кривични поступак пред ТОК и који се од раније налази у притвору), Н. М. (против кога се већ води кривични поступак пред ТОК и који се од раније налази у бекству), саопштило је Тужилаштво.

Истрагом су обухваћени и: О. Д. (који се налази у притвору по решењу Вишег суда у Краљеву због раније извршених кривичних дела), Д. Т., Б. Ш. (који се налази у притвору Окружног затвора у Београду због раније извршених кривичних дела), А. Ч., Д. П. (који има пребивалиште на територији Републике Црне Горе и тренутно је недоступан органима Србије), Б. Д. и Д. Р., јер постоје основи сумње да су у периоду од почетка 2019. године до 11. новембра 2022. године на територији Републике Србије и Републике Црне Горе, осумњичени Радоје Звицер и Н. В. организовали криминалну групу чији су припадници постали остали осумњичени, а која је за циљ имала вршење кривичних дела тешко убиство, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, кривичног дела принуда и кривичног дела изазивање опште опасности, а ради стицања финансијске и друге користи.

На основу доказа које је прикупила Служба за борбу организованог криминала Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Србије и података добијених из апликације "Скај" уз међународну правну помоћ у сарадњи са Европолом, постоје основи сумње да су осумњичени покушали да цијанидом отрују лице које се налазило у притвору у Републици Црној Гори и било спремно на сарадњу са истражним органима ове државе, тако што су претњама, паљењем локала и аутомобила у власништву рођене сестре жртве, принудили да са њима сарађује и убеди брата да одустане од сарадње, а након тога је без њеног знања искористили да рођеном брату однесе отровану храну у притвор и тако га убије.

Тужилаштво је након саслушања осумњичених који су лишени слободе, судији за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду предложило одређивање притвора за сва лица.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару