Читај ми!

Тужилаштво проверава тврдње "Кенткарта", београдским властима послат захтев за достављање документације

По налогу Вишег јавног тужиоца у Београду, Посебно одељење за сузбијање корупције формирало је предмет ради провере информација објављених на појединим порталима, у вези са садржином разговора са састанка који су представника Управе града Београда са представницима иностране компаније "Kенткарт", сазнаје РТС.

Из "Кенткарта" тврде да им је из врха Градске управе нуђено намештање будуће јавне набавке уколико пристану на наводни споразумни раскид уговора.

Више тужилаштво је тим поводом послало Управи града Београда захтев за достављање документације у вези са закључењем уговора о пружају услуга са поменутом компанијом, као и изјашњење о начину на који је овај уговор додељен, односно закључен.

Такође, Тужилаштво захтева да му се достави извештај о праћењу реализације предметног уговора, као и документацију о евентуално предузетим мерама и радњама преговора око анексирања , продужења, раскида или поништeња уговора.

Захтева се и достављање записника са свих радних, односно службених састанака одржаних са представницима ове компаније, податак да ли су састанци аудио-визуелно документовани, извештај о свим лицима присутним на састанцима, те да ли су познати подаци о пореклу јавно објављеног снимка, наводно насталог на неком од састанака.

Вишем тужилаштву треба да се доставе и службене белешке, изјашњења представника Градске управе који су били овлашћени за предузимање радњи у вези са регулисањем пословног односа са наведеном компанијом, уколико су сачињавани.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи