Ухапшен судија Прекршајног суда у Лозници и још пет особа

По налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка, припадници БИА и МУП-а, Дирекције полиције – Службe за борбу против организованог криминала ухапсили су судију Прекршајног суда у Лозници (Одељење Љубовија) З. М. и још петоро осумњичених: службеницу тог суда С. С., као и Б. С., З. М. (супругу судије З. М.), Д. Н. и Ж. П., због постојања основа сумње да су извршили кривична дела примање мита, давање мита, кривично дело злоупотреба службеног положаја и кривично дело фалсификовање исправа.

Тужилаштво за организовани криминал је донело наредбу о спровођењу истраге против свих шесторо осумњичених.

Високи савет судства је јуче поподне одржао седницу на којој је судији З. М. скинут имунитет, након чега је заједно са осталим осумњиченима лишен слободе.

Наиме, осумњичени судија З. М. се терети да је у периоду од 24. марта 2022. до 9. децембра 2022. године у два наврата примио мито од осумњичених Б. С. и Д. Н., док се З. М. терети да је свом супругу З. М. помогла у примању мита.

Осумњичени З. М. се такође терети да је фалсификовао исправу односно записник о саслушању осумњиченог (који није ни био присутан) у прекршајном поступку заједно са својом дактилографкињом С. С. на шта га је подстакао осумњичени Ж. П., чиме је осумњичени судија З. М. злоупотребио службени положај.

Претреси су у току.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво