Ухапшени због сумње да су оштетили "Копаоник" за 15,4 милиона

Одговорни у краљевачком предузећу "Срна" и огранку "Копаоника" у Краљеву ухапшени су због основа сумње да су злоупотребили положај одговорног лица и "Копаоник" оштетили за 15,4 милиона динара.

Припадници Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су З. Ђ. (1952), одговорно лице ПД "Срна" д. о. о. из Краљева, и Д. С. (1959), одговорно лице огранка "Копаоника" у Краљеву, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Кривичном пријавом биће обухваћен и седамдесетогодишњи мушкарац, фактички одговорно лице ПД "Срна", саопштио је МУП.

Сумња се да су седамдесетогодишњак и З. Ђ., од 2016. до 2019. године, у више наврата, набављали робу од фирме "Копаоник", коју су одмах након испоруке продавали по цени која је била за укупно 7.220.951 динар нижа од набавне цене те исте робе у "Копаонику".

Терете се да су новац стечен на тај начин искористили за делимично измиривање дуговања према "Копаонику", док су део новца у износу од 5.400.300 динара неосновано подигли са рачуна ПД "Срна" и потрошили за личне потребе.

Д. С., одговорно лице "Копаоника", терети се да се договорио да та фирма на одложено плаћање продаје робу из свог асортимана ПД "Срна", док с тим предузећем није закључио уговор, због чега није био утврђен кредитни лимит за купца ПД "Срна", а који представља вредност робе коју купац може узети на одложено плаћање.

Д. С. је, како се сумња, током 2019. године, у више наврата, фирми "Срна" продао робу у вредности од 15.443.416 динара која није исплаћена, и на тај начин за исти износ оштећено је предузеће "Копаоник".

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

уторак, 08. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи