Читај ми!

ЕПС тужио две фирме за штету од осам милиона долара

Јавно предузеће "Електропривреда Србије" је 10. августа 2022. године Привредном суду у Београду поднело тужбу против фирми "Italiana Costruzioni" и "Bauwesen", које су биле ангажоване на изградњи индустријског колосека у ТЕ-КО Костолац.

Од ове две компаније ЕПС тражи исплату 3.887.127,48 долара с каматом за оно што је ЕПС платио извођачима радова за радове који нису изведени или нису квалитетно изведени, као и 4.293.465,62 долара с каматом на име накнаде штете коју ЕПС трпи или ће трпети.

Та штета се односи на трошак за извођење радова на демонтажи и уклањању опреме и материјала који су испоручени или уграђени, али су неупотребљиви, на трошак за извођење радова на поправци неквалитетно изведених радова на изграђеном делу пруге, што подразумева и набавку адекватне опреме и материјала, на трошкове изградње недостајућег дела пруге, као и на чување и уништење специфичне опреме која се складишти и уништава у складу са посебним прописима.

Припремно рочиште које је одржано 16. јануара ове године одложено је за 25. мај с циљем да се покуша мирно решење спора.

ЕПС је и раније предузео мере у овом случају и 4. октобра 2019. године активирана је банкарска гаранција од "Italiana Costruzioni" и наплаћен је износ од 4.217.336,40 долара.

На овом случају у вези са изградњом индустријског колосека у ТЕ-КО Костолац, ЕПС професионално сарађује са свим државним органима.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи