Читај ми!

Приштина, потврђена пресуда Светомиру Бачевићу за наводни ратни злочин

Апелациони суд у Приштини потврдио је првостепену казну од пет година затвора Светомиру Бачевићу, осуђеном за наводни ратни злочин 1998. године у Белом Пољу код Пећи.

Светомир Бачевић је 8. септембра 2022. године осуђен у Основном суду у Приштини, после чега је његов бранилац, адвокат Дејан Васић поднео жалбу Апелационом суду. Приштински медији наводе да је Апелациони суд решењем од 19. јануара 2023. године одбацио жалбу као неосновану, потврдивши првостепену пресуду.

Адвокат Васић рекао је за РТС да је Бачевић осуђен због наводног киднаповања комшинице албанске националности, иако је на суђењу изјавила да га не познаје, као и да он није особа која ју је одвела из куће.

"Питам се какву је то правду Косово овом пресудом пружило оштећеној Т. К. која је у присуству већа, јасно рекла да господина Бачевића не познаје и да он није лице које је покушало да је отме из куће. Уместо правде, госпођа Т. К. приказана је дементном од стране органа који су дужни да закон спроводе, иако је оштећена бриљантно очуване свести и ума", рекао је Васић.

Адвокат је најавио да ће истину, као и поштовање закона тражити пред врховним судом у Приштини.

Специјално тужилаштво је у оптужници из новембра 2021. године саопштило да се С. Б. терети за "ратни злочин против цивилног становништва", "да је током сукоба од 1998. до 1999. године узео за таоце две жртве у предмету (супружнике) Т. К. и Р. К, грађане старости 60 година који су били подвргнути нечовечном поступању, физичком и психичком злостављању, а догађај се одиграо у селу Бело Поље у општини Пећ.

Светомир Бачевић крајем децембра 2020. године ухапшен је у Пећи. Живео је у Горњем Милановцу, а родом је из села Бело Поље у општини Пећ. Ухапшен је у Пећи, где је отишао како би извадио лична документа.

Апелациони суд оценио је да је првостепени суд на правичан и потпун начин утврдио чињенично стање у овом кривичном предмету.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи