Руски држављанин поднео кривичну пријаву због напада у Београду

Руски држављанин Илија Зернов је са својим адвокатом Чедомиром Стојковићем поднео Трећем основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против групе мушкараца који су га, како тврди, претукли 29. јануара.

Чедомир Стојковић је новинарима испред Трећег основног суда у Београду рекао да су од пет мушкараца који су напали Илију Зернова (19), препознали тројицу.

Навео је да је кривична пријава поднета за кривична дела тешке телесне повреде, покушај изнуде, изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, противправно лишење слободе и насилничко понашање.

Стојковић је такође рекао да су тражили да се обави препознавање што је кривично-процесна радња која се предузима по налогу тужилаштва.

Зернов је испричао како је дошло до напада, те је навео да је 29. јануара дошао да прекречи зид на којем је писало "смрт Украјини", а изнад којег је био знак плаћеничке групе "Вагнер".

Како је рекао Зернов, један човек из суседне зграде је почео да виче на њега кроз прозор и некога позвао телефоном.

Према речима Зернова, убрзо након тога дошла су два мушкарца који су га ухватили док је покушао да побегне, а потом су га испитивали да ли је Украјинац због чега им је он показао пасош као доказ да је Рус.

Како Зернов тврди, један мушкарац га је снажно ударио у лево уво, а други са маском Владимира Путина на лицу, је извадио нож и боксер, тражећи од њега да се извини за упропашћени натпис.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи