Tужилаштво тражи притвор осумњиченима због врбовања под претњом девојке на проституцију

У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушане су две особе осумњичене да су под претњом врбовали девојку да се одаје проституцији путем огласа објављеног на интернет сајту. Тужилаштво је затражило притвор за осумњичене.

Саслушани су А.М. и Ј.Ш. због сумње да су од септембра до 7. новембра 2022. године довођењем у заблуду, а потом и претњом врбовали 26-годишњу оштећену за проституцију и сексуалну експлоатацију.

Ј.Ш. је на саслушању изнела одбрану, док се А.М. бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, а Александру М. и да не би утицао на сведоке, речено је Танјугу у тужилаштву.

На терет им се ставаља трговина људима, дело за које је запрећена казна затвора од три до 12 година затвора и посредовање у проституцији за које су предвиђене казне од шест месеци до пет година затвора и новчана казна.

Сумња се да су они врбовали оштећену да се одаје проституцији путем огласа објављеног на интернет сајту.

Пренели су јој да посао подразумева пружање сексуалних услуга и саопштили цене по којима ће услуге наплаћивати, а онда су на итернет страници рекламирали проституцију.

Оштећена није имала право избора клијената, није могла одбити агресивног клијента, под претњом да ће новац од одбијеног клијента морати сама да надокнади.

Када је хтела да престане да се бави проституцијом А.М. јој је тражио "отказни рок" од 15 дана, уцењујући је позивима и СМС порукама, упућујући јој претње у вези са њеном породицом.

четвртак, 10. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи