Одложен почетак суђења бившем председнику Градске општине Палилула

У Вишем суду у Београду одложено је припремно рочиште пред почетак суђења бившем председнику општине Палилула Александру Јовичићу и његовим сарадницима.

Припремно ричиште је одложено због изостанка једног од окривљених и Јовичићевог адвоката, рекао је за Танјуг један од бранилаца у овом предмету.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, оптужени треба кратко изјаснити о кривици, а тужилаштво и одбрана ће представити доказе.

Након пропремног рочишта суд ће заказати главни претрес који ће бити јаван и на којем ће оптужени моћи детаљно да изнеду своје одбране.

Оптужницом Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду Јовичић се терети за два кривична дела трговина утицајем у саизвршилаштву, а за исто кривично дело оптужени су и Д.В. и В. Ћ, као и А.В, Ж.Л , С.Х, М.Ђ, Т.Д. и В.Ж.

М. Л. се терети оптужницом за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

У овом поступку кривична дела признали и споразуме са тужилаштвом, раније су закључили седам грађевинских инспектора и два инвеститора.

Александар Јовичић био је ухапшен 1. јуна 2021. године.  У притвору је био два месеца, након чега му је одређен кућни притвор. Скупштина ГО Палилула 30. јуна прихватила је његову оставку на место председника општине.

Након његовог хапшења, из МУП-а је саопштено да се Јовичић сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове на општини Палилула Дражена Вујића, да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за наведене објекте потивправно присвојио 28,8 милиона динара.

Сви се терете да су злоупотребама омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте.

Након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција, унели неистините податке у вези са објектима, проследили су их на озакоњење, супротно Закону о озакоњењу објеката, саопштио је МУП након хапшења осумњичених.

Јовичић је у суд дошао сам. 

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи