Читај ми!

Фирма у чијем је власништву брод који је закачио сплав обећала да ће надокнадити штету

Привредно друштво "Легет агрегати" саопштило је да је брод у његовом власништву због изузетно лоше видљивости у суботу закачио сплав на Макишу, додајући да је код посаде брода алкотестирањем пронађено присуство алкохола. Обећавају да ће власнику сплава надокнадити штету и пред надлежним органима покренути поступак за утврђивање одговорности запослених.

Брод самохотка "Легет III" оштетио је синоћ неколико сплавова због чега је фирма у чијем је власништву брод обећала обештећење.

"Заповедник брода је због изузетно лоше видљивости изазване густом маглом и непрегледношћу 'закачио' сплав који је био постављен уз обалу реке", саопштено је из привредног дриштва "Легет агрегати".

Власник оштећеног сплава позвао је припаднике МУП-а, који су алкотестирали посаду брода, приликом чега је код заповедника очитана вредност од 2,5 промила алкохола у организму, а код морнара 1,9 промила, наводи се у саопштењу.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду одредило је због тога задржавања осумњиченим Ц.Г. (71) и Ђ.Т. (65).

Kако је саопштило Треће основно јавно тужилаштво у Београду, задржавање је одређено због извршења кривичног дела изазивање опште опасности из члана 278 став 1 Kривичног законика.

Брод самохотка "Легет III" је без одлагања обезбеђен, усидрен и стављен под надзор, а заступници привредног друштва у чијем је власништву брод одазвали су се свим надлежним органима и реаговали у складу са прописаним процедурама.

"Легет агрегати" ће насталу материјалну штету надокнадити власнику оштећеног сплава и пред надлежним органима покренути поступак за утврђивање одговорности запослених, додаје се у саопштењу.

Против чланова посаде који су били у алкохолисаном стању биће покренут хитан дисциплински поступак и изречене мере прописане законом.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи