Читај ми!

Панчево, ухапшен власник фирме и возач цистерне из које је цурела амонијачна вода

Полиција у Панчеву ухапсила власника и одговорно лице фирме "Сага" С. К. (34) и возача цистерне Н. Б. (37), на којој је дошло до цурења амонијачне воде. Из превентивних разлога евакуисани су људи из десетак околних кућа. У Општој болници у Панчеву обављени су превентивни прегледи и установљено да нико од њих није отрован.

Окривљени се сумњиче за кривична дела изазивање опште опасности и оштећење животне средине, јер су као власник и возач цистерне изазвали опасност за животе људи услед одвртања вентила на цистерни, саопштило је Основно јавно тужилаштво у Панчеву.

У насељу Топола код Панчева синоћ је дошло до цурења амонијачне воде из ауто-цистерне. Опасности по грађане нема.

Из превентивних разлога евакуисани су људи из десетак околних кућа. Они су били у Општој болници у Панчеву, где су обављени превентивни прегледи и установљено да нико од њих није отрован. Нико није задржан на лечењу и око 15.30 вратили су се својим кућама. 

Дежурна заменица тужилаштва је након извршеног увиђаја на којем су присуствовали покрајински и републички инспектор за заштиту животне средине, републички инспектор за транспорт опасног терета, инспекторка заштите на раду, Полицијска управа у Панчеву и дежурна заменица ОЈТ Панчево и утврђивања свих релевантних чињеница везаних за критични догађај наложила да се према С. К. и Н. Б. одреди задржавање у трајању од 48 часова, да се уз кривичну пријаву приведу и саслушају у својству осумњичених.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић рекао је за РТС да је у једном моменту када је дошло до акцидента здравље грађана у Панчеву било угрожено, али је брзом интервенцијом опасност по грађане спречена.

"Према званичним подацима из Опште болнице у Панчеву 12 особа је примљено на преглед - шесторо одраслих и шесторо деце и сви су они прегледани и пуштени кући", рекао је Стевановић.

 

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи