Читај ми!

Укинут кућни притвор оптуженима у случају убиства Оливера Ивановића

Суђење групи оптужених у случају убиства Оливера Ивановића настављено је пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини саслушањем сведока тужилаштва Станка Аџића. Током рочишта, судија Ваљон Куртај саопштио је да je оптуженима Марку Рошићу, Недељку Спасојевићу и Радету Басари од данас укинут кућни притвор и да су обавезни да се једном недељно јављају полицији.

На захтев одбране Силване Арсовић, бивше секретарице Оливера Ивановића која се терети за саучесништво у убиству лидера ГИ СДП, на данашњем рочишту саслушан је сведок Станко Аџић, кум покојног Ивановића.

Аџић је рекао да су безбедносне камере у седишту странке ГИ СДП у Северној Митровици стално биле укључене те да убијени Ивановић никада не би дозволио да оне буду искључене или да нису у функцији а да он о томе није обавештен те да је и сам лично увек контролисао видео надзор.

На питање окривљене Силване Арсовић да ли би сведок Аџић упозорио свог кума Оливера Ивановића уколико би имао сазнања да је она члан криминалне групе Аџић је одговорио потврдно.

Сведок је навео да је вештина руковања рачунарима оптужене Арсовић јако скромна, те да је искључена могућност да би она била у стању да извуче хард диск из рачунара на коме су били снимци са безбедносних камера.

Правни заступник Силване Арсовић, адвокат Јована Филиповић каже да данашње сведочење баца "ново светло", те да наводи на другачији закључак од оног које је дало тужилаштво у току поступка.

"Сведочење Станка Аџића нам је било неопходно како би се разјасниле неке ствари у овом поступку и то пре свега да ли су камере радиле у периоду када је Оливер Ивановић убијен. Наиме, у оптужници Специјалног тужилаштва наведено је да су камере искључене 4. јануара и да нису радиле пар минута након што се десило убиство. Овде имамо неслагање између изјаве сведока и вештачења које је изнело тужилаштво у току истраге у овом поступку. Сведок који је Оливеров кум, рекао је да су камере радиле када је он 6. јануара рано ујутру дошао у седиште странке да донесе бадњак", појаснила је Филиповићева.

Наставак суђења 29. новембар

Саслушање другог сведока Милана Недељковића није могло да се обави будући да се он не налази на територији Косова и Метохије, тако да суд није могао да обезбеди његовор присуство на рочишту.

Судија Ваљон Куртај подсетио је да Основни суд такође не може да обезбеди ни присуство Милене Поповић иако су јој више пута мејлом упућивани позиви за сведочење, а она уредно одговарала да ће се наредни пут одазвати позиву.

Судија Куртај је обавестио присутне да је на посебној седници Судског већа обављен разговор и саслушање заштићених сведока, те да ће записници са њиховим исказима бити достављени свим странама у поступку.

Наставак суђења заказан је за 29. новембар ове и за 10. и 11. јануар 2023. године.

Oливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија његове странке у Северној Митровици.

За учешће у организованој криминалној групи која се доводи у везу са његовим убиством оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара док се Драгиша Марковић и Жарко Јовановић терете за злоупотребу службеног положаја.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи