Читај ми!

Чадеж: Доводимо на Експо технолошког џина из Дубаија сајам Џајтекс глобал

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж најавио је данас да ће то удружење привредника и Џајтекс глобал, највећи светски технолошки сајам, организовати у оквиру изложбе Експо 2027 велики догађај на коjeм ће бити представљена најновија технолошка решења из области биотехнологије, вештачке интелигенције и најиновативнијих технологија.

У саопштењу ПКС-а на Чадеж је ову вест саопштио након састанка са Трикси Лох Мирманд, извршном потпредседницом Светског трговинског центра Дубаи (Дубаи Wорлд Траде Центер), у чијој је организацији Џајтекс глобал (Gitex Global).

"Велико је признање када вас руководство овако великог светског сајма позове и каже да желе да радимо заједно, да Београд буде њихов хаб у Европи. Компаније из Србије препознате су као иновативне што је такође занимљиво када говоримо о похвалама које светски медији дају Србији. Крећемо да са нашим тимовима, ПКС и Џајтекс, радимо на организацији догађаја који ће бити на маргинама Експа", рекао је председник ПКС.

Чадеж је додао и да је 14 наших ИТ компанија на сајму које нуде феноменална решења за најразличитије индустрије, од пољопривреде до услуга и банкарства.

"Огромно је интересовање овде на сајму управо за та решења", рекао је Чадеж.

Трикси Лох Мирманд рекла је да тај центар има одличне односе са ПКС и истакла да је увек лепо видети српске компаније које доносе иновације и добру енергију.

"Право је време да сарађујемо у оквиру 'Експоа 2027' у области ИКТ, вештачке интелигенције и паметних решења, јер ће она обликовати будућност", рекла је Лох Мираманд.

Према њеним речима, то ће бити одлично партнерство јер ће се на једном месту окупити експерти, професионалци, футуристи, што ће бити од огромног значаја не само за Србију и регион, већ и цео свет.

У саопштењу ПКС-а се наводи да на сајму "Џајтекс глобал 2024" у организацији коморе и Развојне агенције Србије своја решења представљају: Neuroblast Ecosystem, Ikotek, CODETIQ, DevPool, 2D SOFT, Neotech Solution, Digital Logic, Avisto Eastern Europe, Braineering IT Solutions, Inform Technologies, Intellya, Egzakta Group, Mainloop, Intelisale.

Додаје се и да је Чадеж обишао све наше излагаче, разговарао са представницима компанија о очекивањима на сајму, иновацијама и дотигнућима која нуде и промовишу, као и о оствареним контактима и будућим плановима.

ПКС подсећа да сајам траје до 18. октобра, а овај глобални догађај више од четири деценије представља премијерну капију за технолошке креаторе, инвеститоре и ентузијасте за сарадњу.

Он обухвата две велике локације - Светски трговински центар Дубаи и луку Дубаи и нуди више од 40 хала изложбеног простора, приказујући технолошке гиганте и иновативне стартапе у областима као што су вештачка интелигенција, сајбер безбедност, мобилност, одржива технологија и још много тога.

уторак, 15. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи