Читај ми!

Бајатовић: Са "Гаспромом" договорене додатне испоруке гаса током зимске сезоне

Генерални директор ЈП "Србијагаса" Душан Бајатовић договорио је у Санкт Петербургу са председником Управног одбора "Гаспрома" Алексејем Милером додатне испоруке гаса за нашу земљу током зимске сезоне.

Душан Бајатовић је рекао да су договорили додатне испоруке гаса за ову сезону грејања.

"То су одличне вести за нашу земљу", истакао је Бајатовић, који се у среду састао са Алексејем Милером на маргинама Међународног форума о гасу у Санкт Петербургу, где су одржали радни састанак.

Представници "Србијагаса" и "Гаспрома" разговарали су о питањима испорука руског гаса ради обезбеђивања сигурног снабдевања потрошача у Србији.

Проширење подземног складишта

Бајатовић очекује да ће испоруке гаса током зимске сезоне бити око 400 милиона кубних метара.

Истиче да ће се продужење постојећег уговора о испорукама гаса из Русије, вероватно разматрати у првом кварталу 2025. године.

Бајатовић је, такође, потврдио да су две земље започеле активности на проширењу подземног складишта гаса у Банатском Двору и да је и о томе било речи у Санкт Петербургу на састанку са "Гаспромом".

Напоменуо је да је са "Гаспромом" договорено да ће се у том послу користити руска технологија и додао да су уговори о набавци опреме потписани 8. октобра.

Србија и Русија, како је раније најављено, планирају да се прошири подземног складишта гаса Банатски Двор до 750 милиона кубних метара и да се гаса складишти у Честерегу на северу Србије. 

четвртак, 10. октобар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи