Читај ми!

Јавни позив Фонда за иновациону делатност - тимовима за пројекат по 5,4 милиона динара

Фонд за иновациону делатност објавио је четврти јавни позив за Смарт Старт програм, усмерен ка пружању подршке тимовима који развијају иновативна решења за актуелне тржишне изазове. Програм је отворен за пријаве које долазе из свих привредних сектора и из свих области науке и технологије.

Кроз Смарт Старт програм обезбеђено је до 5,4 милиона динара бесповратних средстава по пројекту. 

Милица Мацура из Фонда за иновациону делатност рекла је за РТС да је јавни позив намењен свим иновативним тимовима који желе да развију свој први прототип, креирају бизнис модел и покрену пословање свог стартапа на најбољи могући начин.

Поред финансијске подршке и бесповратних средстава, каже Мацура, иновативним тимовима биће обезбеђен приступ менторству и саветима стручњака који ће их водити кроз све фазе развоја и имплементације њиховог пројекта и помоћи им да истраже тржиште, валидирају своју идеју и развију свој први прототип.

Према њеним речима, пријаве на Смарт старт програм се могу поднети електронски путем портала Фонда, где је и достпупна сва неопходна документација.

Пријаве су отворене до 16. децембра, навела је Мацура и позвала заинтересоване, који имају неку иновациону идеју, да је покрену и пријаве се на овај програм.

Истакла је да ће Фонд током трајања јавног позива организовати онлајн инфосесије путем Зума сваког четвртка у 13 часова и омогућити потенцијалним корисницима да се упознају са свим могућностима које им програм нуди.

"Поред тога, ми ћемо заједно са нашим партнерима организовати промоцију Смарт Старт програма и у другим градовима, јер влада велико интересовање и можемо рећи да је до сада кроз овај програм подржано преко 100 иновативних пројеката и уложено око 4 милиона евра бесповратних средстава која су опредељена из буџета", рекла је Мацура.

Од 2011. године, кроз различите програме, Фонд за иновациону делатност обезбедио је око 100 милиона евра бесповратних средстава.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи