Читај ми!

Гради се брза саобраћајница Слепчевић–Бадовинци код Шапца

Почела градња брзе саобраћајнице Слепчевић–Бадовинци код Шапца. Деоница је дуга 15, 3 километра и наставак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице. Председник Вучић поручио да је реч о изузетно важној деоници, која Србију додатно повезује са Републиком Српском. Велики инфраструктурни пројекти допринели историјском нивоу запослености у Србији, истиче Вучић.

Са изградњом брзе саобраћајнице од Слепчевића до Бадовинаца, односно граничног прелаза Павловића мост, стизаће се знатно брже и знатно лакше. Тако ће се побољшати и промет људи и робе, али и успоставити много боља повезаност са Републиком Српском.

Пут ће се од Слепчевића одвајати од брзе саобраћајнице Шабац–Лозница. Биће дуг 15,3 километра са по две саобраћајне траке и са максималном брзином од 100 километара на час.

Председник Србије Александар Вучић, који је присуствовао обележавању почетка радова, поручио је да Срем и Мачва добијају важне саобраћајне комуникације.

“Овде ће пет мостова да буде. Ово много значи за Слепчевиће, Дуваниште, Бадовинце… Успевамо да се повежемо пре свега са Семберијом. То ће за две или три године изгледати: Бјељина–Београд за сат и пет минута. Надам се да ћемо и те граничне прелазе успети што шире да отворимо у складу са Отвореним Балканом и да се људи брже крећу“, рекао је Вучић.

До сада се од Шапца до граничног прелаза Павловића мост пролазило магистралним путем преко Богатића у дужини око 30 километара.

Годишње преко Павловића моста пређе око 800.000 путника, а у време сезоне на дневном нивоу око 5.000. Сада ће то бити знатно брже и знатно краће за само 15 минута од Слепчевића.

Председник је рекао да се нада да ће азербејџанска компанија "Азвирт" посао обавити на најбољи могући начин и захвалио се представницима те компаније који су присуствовали обиласку.

Почетку радова присуствовали су и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак и директор "Коридора Србије".

"Велики инфраструктурни пројекти донели историјски ниво запослености"

Председник је, на обележавању почетка радова, истакао да велики инфраструктурни пројекти доводе инвеститоре и да је то између осталог допринело историјском нивоу запослености у Србији. Како је рекао, нада се да ћемо и даље привлачити инвеститоре.

"Када видите данас да је готово 550.000 људи више запослено него што је било пре 10-11 година, а има нас мање, сваке године губимо око 35.000 становника само због негативног природног прираштаја – то показује колики је то успех", рекао је председник одговарајући на питање новинара да прокоментарише пројекције ММФ-а о стопи незапослености од 9,1 одсто.

Коментаришући наводе појединих медија да је издвајање 10.000 динара помоћи за сваког средњошколца у Србији "мимо Устава Србије", Вучић је рекао да рачуна да ће Уставни суд "да каже своје ако буде требало".

среда, 03. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару