Радио Грачаница обележава 25 година рада и постојања

Од октобра 1999. Године, Радио Грачаница изводи програм на фреквенцији 90,7 мегахерца, емитујући разноврсне програмске садржаје, почев од контакт емисија и преноса уживо, преко информативних, документарних, културних, спортских, едукативних, забавних и музичких емисија прилагођених свим структурама слушалаца.

Радио Грачаница се и данас, као и давне 1999.године, труди да своје слушаоце благовремено информише и да им пружи проверене информације директно са терена.

Из информативне куће истичу да су већ 25 година најслушанија радио станица на локалном нивоу, за шта су годинама добијали бонитетну оцену А+.

"Поред тога што се константно трудимо да унапредимо наш програм, не желећи да реметимо навике наших слушалаца, од првог дана до данас нисмо променили време емитовања наше централне информативне емисије, која је у 16 часова сваког дана", наводе из Радио Грачанице.

Тврде да је од оснивања па до данас, програм Радио Грачанице знатно унапређен и проширен, а да је у међувремену почела са емитовањем програма и Телевизија Грачаница, преко кабловских оператера.

Програмски садржај и актуелне вести Радио у ТВ Грачаница презентује на сајту rtg.rs, као и на друштвеним мрежама и Јутјуб каналу.

Поводом четврт века Радио Грачанице, настале углавном од запослених новинара, техничара И другог особља некадашње Радио Приштине, данас је у Галерији уметности у Дому културе у Грачаници, одржана свечана академија.

Изложба фотографија од почетка оснивања до данас

Постављена је и изложба фотографија насталих у протеклих 25 година рада Радио Грачанице.

Фотографије су сведочанства богатог радног искуства запослених, као и бурних и изазовних тренутака живота на Косову и Метохији.

У почетку, Радио Грачаница била је једино средство информисања становништва у истоименој средини, и била је, много више од радио станице.

"Ми смо дисали са тим људима. Делили информације са њима и заједно се борили да овде остане што више народа", каже координатор Радио Грачанице Дејан Јевтић.

Представници РТВ Грачаница су поводом јубилеја заслужнима за развој радио и телевизијског програма уручили захвалнице и иконе.

Слућајно или не, у објекат РТВ Грачаница је на годишњицу, пре подне упала је група инспектора рада из Приштине, захтевајући проверу документације.

Након краћег задржавања напустили су објекат.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи