Читај ми!

Преминуо израелски историчар Јехуда Бауер

Истакнути израелски историчар, професор Хебрејског универзитета у Јерусалиму, Јехуда Бауер преминуо је у 99. години, саопштила је Међународна алијанса за сећање на Холокауст (ИХРА).

"Са великим жаљењем објављујемо да је преминуо наш почасни председник Бауер. Оставио је неизбрисив траг, како у ИХРА, тако и у области студија Холокауста, а његово морално вођство, увид и пријатељство ће нам веома недостајати“, наводи ИХРА, пренео је Тајмс оф Израел.

Бауер се се у стручним круговима сматра највећим светским ауторитетом за питања Холокауста и геноцида.

Вучић: Бауеров глас снажно се чуо када је пружио јасну подршку Србији

Председник Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Јехуде Бауера.

"Са дубоким жаљењем сам примио вест о смрти Јехуде Бауера, једног од најважнијих гласова у очувању сећања на Холокауст и у борби против антисемитизма", истакао је Вучић.

За Србију, додаје, Јехуда Бауер је имао посебан значај, као мост између наше земље и глобалних напора да се одржи сећање на жртве Холокауста, посебно на нашим просторима.

"Његов глас, као једног од највећих светских ауторитета у области Холокауста и геноцида уопште, снажно се чуо и када је пружио јасну и недвосмислену подршку Србији у борби за истину поводом резолуције о Сребреници", пише у телеграму саучешћа.

Имао је, подсећа председник, част да Јехуди Бауеру у знак признања за посвећеност историјској правди додели Златну медаљу за заслуге Републике Србије.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи