Читај ми!

Вучић: Одласком Петра Матића нећемо престати да памтимо жртву наших хероја

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Петра Матића, последњег народног хероја Југославије. Петар Матић, као и сви његови саборци, остаће симбол патриотизма и један од темеља на којем почива модерна историја наше земље и народа, истакао је Вучић.

Александар Вучић је у телеграму навео да је са тугом примио вест о смрти Петра Матића, последњег народног хероја Југославије, генерала и ратног команданта чувених јединица које су утицале на исход неких од преломних битака Другог светског рата.

"Као сведок окупације у једном од најтежих историјских поглавља наше земље и целог света и следећи слободарску традицију славних предака, Петар Матић се без оклевања укључио у антифашистички покрет, уз активно учешће у организацији устанка у Срему. Рањаван, поштован од сабораца као искрени патриота и храбар официр са највишим одликовањима, остао је веран својој идеологији, али надасве својој држави коју је волео више од свега", написао је Вучић.

Истакао је, такође, да "одласком Петра Матића нећемо престати да памтимо жртву наших хероја који су били сведоци и учесници једног од најкрвавијих ратова у историји човечанства, који је заувек променио светску историју и поредак".

"У част свих њих, Србија ће наставити да баштини вредности за које су се борили, слободарску идеју за коју су давали животе и част са којом су стављали отаџбину на прво место, не мислећи на сопствену жртву. Петар Матић, као и сви његови саборци, остаће симбол патриотизма и један од темеља на којем почива модерна историја наше земље и народа. Са посебним пијететом изражавам дубоко саучешће породици и поштоваоцима живота и дела Петра Матића. Нека почива у миру", наводи се у саучешћу председника.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи