Синдикати просвете после разговора с премијером: Нисмо приближили ставове

Разговори премијера Милоша Вучевића са представницима синдиката просвете о побољшању услова рада просветних радника завршени су без приближавања ставова две стране, пренели су медијима представници синдиката.

Председник Владе Милош Вучевић разговарао је са представницима синдиката просвете о побољшању услова рада просветних радника.

Према информацијама које су медијима пренели представници синдиката није дошло до прилижавања ставова две стране. Уочи заказаног састанка, чланови четири репрезентативна синдиката окупили су се у Немањиној улици.

Синдикалци кажу да је кривични законик ушао у јавну расправу и да ће до краја године бити усвојен у Скупштини без обзира на мишљења из Европске комисије.

"Желимо да се повећање односи на све запослене у образовању исто. Други закључак да влада неће, не може да испоштује потписан протокол. Кажу и да нема новца у систему плата, да Министарсво финансија не може да издвоји додатан ресурс, да нама повећа зараде у вези са протоколом колико смо потписали", рекао је Драгослав Марјановић, председник Уније синдиката просветних радника.

Унија синдиката просветних радника у саопштењу истиче да су изнели чврст став да не пристају ни на какве поделе међу запосленима, па ни на предлог да се наставном кадру плата повећа за 12, а ненаставном особљу за 8 одсто.

Наглашава се да је после данашњег састанка јасно да држава неће поштовати потписани обавезујући протокол и да нема новца за повећање зарада у овој календарској години, те да неће бити преговора о корекцији коефицијента.

Репрезентативни синдикати просвете најавили су прошле недеље да ће ступити у једнодневни штрајк 2. октобра, за када су у подне најавили и протестни скуп испред Скупштине Србије и шетњу до Владе Србије.

Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат образовања Србије, Грански синдикат просветних радника Србије Независност и Синдикат радника у просвети Србије најавили су да 2. октобра у школама неће бити наставе, а у предшколским установама неће бити пријема деце.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи