Читај ми!

Марко и Балша на путу од 2.500 километара – веслају, возе и трче за децу оболелу од рака

Марко Николић и Балша Зајић кроз захтеван ултратриатлон прикупљају средства за лечење деце оболеле од карцинома. На пут од 2.500 километара кренули су 1. септембра. Кроз Црну Гору и Србију веслају кајак, возе бицикле и трче. Данас су у Чачку отворили 6. чачански полумаратон.

Са Аде Бојане су првог септембра кајаком кренули у хумани подухват. Веслали су 200 километара, а затим 1.650 километара возили бицикл. Последњу етапу пута трче. До Београда имају, кажу, још 450 километра.

Све је покренуо Марко Николић, професор физичке културе из Врања који живи у Кувајту, а придружио се Балша Зајић, фитнес тренер из Подгорице.

"Сакупили смо скоро 20.000 евра за лечење деце оболеле од рака. Бавим се спортом цео живот. Ово је мој четврти подухват по реду. Три успешна су иза мене. Сакупили смо целокупан износ за лечење болесне деце. Надам се да ћемо и овог пута да сакупимо велику суму новца", наводи Марко Николић.

Кратак предах Марко и Балша су искористили да отворе 6. чачански полумаратон. Свуда носе кутије за донације на којима су и информације о хуманитарној акцији.

"Овим путем смо направили подухват који нико до сада није покушао у Европи, иде нам добрим ритмом, већ смо скоро тридесети дан на путу, остало нам је још десетак дана до самог циља. Добар је одазив људи, добри су и коментари, добре су и донације, тако да мислим да ће овај подухват исписати историју и да ћемо наставити у истом ритму", каже Балша Зајић.

Марко Николић истиче да праве вредности треба да буду на цени. "Пре свега и наравно наша болесна деца за коју сакупљамо новац", додаје Николић.

Да упорност не фали у овој племенитој мисији говори и њен слоган – "Нема назад".

Марко Николић је један је од добитника награде "Они су хероји 2024", коју додељује  Делегација Европске уније у Србији.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи