Последње припреме за Приказ способности Војске Србије "Застава 2024"

Завршена је генерална проба за Приказ способности Војске Србије "Застава 2024", која ће се одржати у петак 20. септембра. "Застава 2024" се одржава на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници у организују Министарства одбране и Војске Србије поводом прославе празника Дана српског јединства, слободе и национале заставе.

Богат програм припремљен је поводом Приказа способности Војске Србије "Застава 2024" коју ће грађани моћи да посете прекосутра, 20. септембра, на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић", најављује генерал-мајор Тиосав Јанковић за РТС.

Објашњава да Војска Србије даје своје допринос обележавању важних догађаја и датума.

"То је истовремено прилика да прикажемо средства у наоружању Војске Србије, прилика да покажемо сегменте наше обучености и оспособљености", каже Јанковић.

Наводи да се у припреми за активности стекну нова знања, да се јединице увежбају и одређеним радњама и поступцима.

"Демонстрирамо чврстину одлучност и непоколебљивости, показујемо један континуитет у опремању, оспособљавању, и унапређењу стања и способности Војске Србије", рекао је Тиосав Јанковић.

Шта ће моћи да виде посетиоци

Наводи да је велики број средстава које би посетици требало да погледају.

"Ако морам да издвојим, рекао бих да је то `Ми-35П`, да је то велики број извиђачких и ударних, даљински пилотираних ваздухоплова, укључујући дронове самоубице", истиче генерал Јанковић.

Издваја дронове самоубице "СМ1 и 2", као и велики број дронова самоубица "Комарац 1, 2 и 3"

Улаз на аеродром биће могућ од 9 часова и 30 минута.

Грађани ће моћи да уђу на аеродром на главну капију – капију код ваздухопловног завода Мома Станојловић и капију из правца Нове Пазове.

Из Војске препоручују коришћење јавног превоза који ће појачати број линија ка аеродрому, а такође прилаз аеродрому од петље Нови Бановци ка Батајници, биће затворен за саобраћај.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи