Још једна акција превентивних прегледа у здравственим установама широм Србије

Акција бесплатних превентивних здравствених прегледа, коју у циљу превенције и ране дијагностике обољења реализује Министарство здравља, биће настављена од 8 до 17 часова, у свим здравственим установама из плана мреже у нашој земљи.

Сви грађани, као и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања обаве преглед ендокринолога и ураде ултразвук штитасте жлезде, наводи се на сајту Министарства здравља.

Грађани ће моћи да ураде и тумор маркере: ПСА за мушкарце, као и ЦЕА (ЦЕА), ЦА19-9 (ЦА19-9) и АФП (Alpha Fetoprotein), измере крвни притисак, провере ниво шећера у крви, ураде ЕКГ и провере комплетну крвну слику у лабораторијама.

Такође, и ове недеље ће бити организовани и систематски прегледи деце предшколског и школског узраста, а у појединим установама биће организована и редовна вакцинација деце, према календару.

И овога пута сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе.

У прошлонедељној акцији Министарства здравља, преглед је обавило готово 30.000 грађана.

Листа здравствених установа које учествују у акцији, са детаљном врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи, истакнута је на званичној интернет страници Министарства здравља.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи