Промоција најмлађих официра Војске Србије испред Дома Народне скупштине

Испред Дома Народне скупштине од 11 часова свечана манифестација на којој ће прве официрске чинове добити 177 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије, а најбољима ће бити уручене сабље са посветом. Свечаности присуствује председник Србије Александар Вучић.

Војну академију завршава 159 кадета и кадеткиња 144. и 145. класе те високошколске установе.

Међу њима су и три кадета из Оружаних снага Босне и Херцеговине и два кадета из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Медицински факултет ВМА завршава 23 младића и девојака из 10. класе Медицинског факултета ВМА.

Сабље са посветом

Сабље са посветом биће уручене кадетима Војне академије, Лазару Тадићу (први у рангу у виду Копнене војске), Сари Николић (прва у рангу у виду Ратног ваздухопловства и ПВО), Николи Васићу (први у рангу у службама), као и најбољој кадеткињи Медицинског факултета ВМА Александри Стајић.

Програм свечаности увеличаће и налети ваздухоплова Војске Србије, као и наступи Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" и Репрезентативног оркестра Гарде.

Програм свечаности увеличаће и налети ваздухоплова Војске Србије, као и наступи уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" и репрезентативног оркестра Гарде.

Генерална проба за свечаност промоције најмлађих официра одржана је јуче на платоу испред Народне Скупштине.

Током одржавања манифестације, од 07.00 до 14.00 часова биће заустављен саобраћај испред Дома Народне скупштине као и у околним улицама. 

субота, 14. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи