Због лошег времена Приказ способности "Застава 2024“ уместо у недељу одржаће се у петак

Уместо у недељу, смотра која приказује способности Војске Србије биће одржана у следећи петак, на истом месту - Војном аеродрому у Батајници. Разлог је лоше време које би могло да поквари угођај публици.

Због великог интересовања грађана и најављених лоших временских прилика у недељу 15. септембра, приказ способности Војске Србије „Застава 2024“ биће одржан у петак 20. септембра 2024. године у 11 часова, на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, пише на сајту Министарства одбране. 

Пуковник Александар Кари са Војнотехничког института рекао је да ће бити приказано више од 2.500 средстава које су већ у саставу или која ће тек бити у саставу Војске Србије.

Кари је, између осталог, истакао да ће моћи да се види стрељачко наоружање, разне врсте пиштоља, пушака, пушкомитраљеза, модуларних аутомата, различите врсте оклопних транспортера, борбених возила, борбених возила пешадије, нови, модернизовани тенк, различити ракетни и артиљеријски и ПВО системи, велики број ваздухоплова и дронова, беспилотних и беспосадних платформи, копнених и ваздушних.

У главном програму учествоваће ловци, мигови-29, где ће бити прказана ваздушна борба два авиона на малој висини, затим "орлови" Г-4 у симулaцији дејства по циљевима на земљи.

Посетиоци ће имати прилике да виде и хеликоптере Ми-35М, Ми-17, Ми-8, Х-145, "газеле“ и "гаме“.

петак, 13. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи