Читај ми!

Беговић: Експо ће променити не само Београд и Сурчин, већ и цео регион

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић изјавила је да ће "Експо 2027" бити догађај који ће, како је рекла, променити не само Сурчин и Београд, већ и читаву Србију, а можда и цео регион Западног Балкана, који је први пут домаћин Експо изложбе.

Отварајући изложбу на Сава променади поводом 1.000 дана до Експоа, на којој је приказано 140 година дуго учешће Србије на претходним Експо манифестацијама, министарка Беговић је рекла да су бројна учешћа Србије на Међународним изложбама и сва искуства и знања које смо стекли наша велика компаративна предност у организацији "Експо Београд 2027".

"Довели смо Експо на Балкан. Као неко ко се борио да Експо дође у Београд, морам да кажем да ми је велика част и задовољство да данас будем са вама овде када обележавамо 1.000 дана до Специјализоване изложбе Експо 2027. Рекла сам тада да је иза ћошка, а сада можемо да стварно кренемо са одбројавањем", поручила је министарка.

Истакла је да је Експо наша огромна развојна шанса.

"Прилика да нас читав свет стави у ред атрактивних земаља, богате
паметним, иновативним, гостопримљивим људима, земља богата природним лепотама али и историјом и културним наслеђем. И то ће бити Србија земља иновација земља музике спорта и технологије", поручила је Беговићева. 

Како је рекла, очекује се долазак 120 земаља и велики број међународних организација.

"Очекује се четири милиона посетилаца. То говори да ћемо имати велики број амбасадора када се врате у своје земље, имаћемо свет на длану", поручила је Беговићева.

Осврнула се на јун прошле године, када су земље чланице Међународног бироа за изложбе одабрале Србију за наредног домаћина Специјализоване изложбе.

"Тим који је припремао кандидатуру, имао је неколико водиља у свом важном задатку, али бих пре свега истакла велики рад и огроман труд, позитивну енергију, и на крају, добро познати српски инат, а ја ћу рећи српска мотивација да победимо и донесемо нешто добро нашој земљи, и то нам је помогло да се изборимо да Експо први пут дође у наш регион и након 30 година у југоисточну Европу", рекла је министарка.

"Хвала и нека крене одбројавање", завршила је Беговићева.

Директор предузећа "Експо 2027" Душан Боровчанин оценио је да ће Експо бити највећи догађај, који је Србија у историји могла да организује, а који ће организовати од 15. маја до 15. августа 2027. године.

Рекао је да с нестрпљењем очекују долазак представника Међународног бироа за изложбе који ће у октобру или новембру је донети заставу специализованог Експо у Београд.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару