Читај ми!

Астра Зенека: Поносни смо на улогу коју је наша вакцина имала

Поводом навода о повлачењу вакцине против ковида-19, компанија Астра Зенека саопштила је да је "изузетно поносна на улогу коју је поменута вакцина имала у окончању глобалне пандемије". Наводе да се због смањења потражње за Vaxzevriom, та вакцина више не производи нити испоручује.

Британско-шведска фармацеутска компанија АстраЗенека најавила је да повлачи своју вакцину против ковида-19.

"Поводом навода да наша компанија повлачи вакцину Vaxzevriа, против вируса ковид-19 са светског тржишта, овом приликом желимо да обавестимо јавност да смо изузетно поносни на улогу коју је поменута вакцина имала у окончању глобалне пандемије. У прилог томе говоре и подаци, према независним проценама, да је само у првој години коришћења спасено преко 6,5 милиона живота, а глобално је испоручено преко три милијарде доза", навела је компанија у саопштењу.

Указују и да су као компанија схватили озбиљност тренутка у ком су се сви нашли, те да су у пандемији омогућили једнаку и истовремену доступност вакцини земљама широм света, одричући се профита од вакцина, током трајања пандемије.

"Наши напори у развијању вакцина против ковида препознати су од стране влада широм света и сматрају се кључним за окончање глобалне пандемије", навели су из компаније.

Како тврде, на основу обимних доказа из клиничких испитивања и доступних података, Vaxzevriа је непрекидно показивала прихватљив профил безбедности, "док регулаторна тела широм света доследно истичу да су користи вакцинације веће од ризика од изузетно ретких могућих споредних ефеката".

"Будући да су у међувремену развијене вакцине које штите од више различитих сојева вируса ковид-19, управо то је довело до смањења потражње за Vaxzevriom, која се више не производи нити испоручује", закључује се у саопштењу.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара