Тројици припадника Војске Србије америчка војна медаља

Америчком војном медаљом за достигнуће награђена су тројица припадника Војске Србије у амбасади у Београду. Свевидовска медаља се -од 1983. додељује за изванредна достигнућа и ретко некоме ван америчке војске.

Захваљујући изузетним резултатима на курсевима у војним школама у САД-а, тројица српских војника први су у Европи награђени свевидовском медаљом.

"Морао сам да тражим проверу базе добитника и потврдили су да нико ван Америке до сада није добио ову медаљу. Србија увек шаље веома добре кандидате и ово није ништа ново. Увек остварују одличне резултате, а ова тројица су остварили изванредне резултате и ред је да то и препознамо", рекао је шеф Канцеларије за одбрамбену сарадњу Данијел Оконор.

Мајор Младен Шапоња и потпоручници Лука Адамовић и Филип Станковић похађали су различите курсеве у војсци САД и завршили као најбољи у класи са великим бројем војника из целог света.

"Војска Србије и војска САД много тога раде заједно похађамо обуке једни код других, учествовали смо у неким заједничким вежбама волимо да радимо заједно и радујемо се приликама да то радимо и убудуће, да делимо идеје и најбоље праксе", каже амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

Државни секретар Министарство одбране Немања Старовић каже да је пре више од месец дана био у Америци и обишао и Универзитет Националне одбране.

"Можете да замислите колико сам поносан био када сам од председника Универзитета чуо да сваки од српских војника који пахађају различите курсеве завршавају са највишим оценама и најбоље су рангирани на курсевима", каже Старовић

Министарство одбране, годишње, на обуке на војне курсеве у Америци шаље око 30 кандидата из Војске Србије.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво