Читај ми!

Вихор 2024, почела здружена тактичка вежба Војске Србије

На основу директиве председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, рано јутрос је на територији, у ваздушном простору и на унутрашњим пловним путевима Србије започела реализација вишестепене здружене тактичке вежбе с бојевим гађањем "Вихор 2024".

Здружена тактичка вежба ће трајати до 21. априла, а према бројности и разноврсности ангажованих борбених ефектива, биће једна од највећих и најсвеобухватнијих које је Војска Србије извела, саопштило је Министарство одбране.

На вежби учествују оперативни капацитети копнене и ваздухопловне компоненте наше војске, а циљ је даље унапређење обучености и оспособљености команди и јединица за припрему и извођење борбених операција, за организовање садејства, сарадње и заштите снага, као и за контролу територије и логистичку подршку снага у зони операције.

У складу са сценаријом, који је конципиран да одговара условима какви се могу очекивати у стварној ситуацији, команде и јединице ће решавати разноврсне тактичке и ватрене задатке у вези са планирањем и извођењем операција одговора на кризу.

Здружене тактичке вежбе, у којима учествују јединице различитих видова, а по потреби и остале снаге система одбране, представљају незамењив облик обуке у Војсци Србије, каже се у саопштењу. 

Истиче се да се њиховом реализацијом постиже висока оспособљеност команди и јединица за извршавање задатака у садејству, што је од кључног значаја за укупну борбену готовост Војске Србије.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара