Читај ми!

Последњи дан Сајма туризма, због чега не смете заобићи Халу 4

Шароликост туристичке понуде Србије на најсликовитији начин дочарава хала 4 Београдског сајма. Можете да дегустирате разне специјалитете од севера до југа и уплатити аранжман са попустом који сви нуде.

На сајам туризма се увек долази са неким кецом у рукаву. Војводина представља нову Винску фрушкогорску шетњу дугу седам и по километара.

“То је једна инспиративна хедонистичка шетња по падинама Фрушке горе у општини Ириг где ће посетиоци моћи да дегустирају вина из 13 престижних фрушкогорских винарија и уживају у гастрономским специјалитетима“, каже Јелена Малешев из Туристичке организације Војводине.

Општина Кучево представља своја етно-домаћинстава. Развој туризма би могао да спречи исељавање младих са истока земље. Атракција тог краја је и златоносни Пек.

Александар Илић из ТО Кучево објашњава да се тамо баве демонстрацијом традиционалног испирања злата.

На питање могу ли туристи да испирају злато и то што нађу да носе кући, одговара да не могу баш да носе кући, али могу да оставе у пећини Равништак и да дођу догодине да провере да ли је још ту.

У Врњачкој Бањи 50 манифестација ове године

Врњачка Бања представља овогодишњи календар манифестација.

“То је најчешће питање ових дана на сајму јер управо на основу тих датума они резервишу свој одмор код нас“, указује Мина Станојевић из ТО Врњачка Бања.

Познато по производњи малине, Ариље све више то наше црвено злато извози као финални производ од кога се много више зарађује. Ту су сокови, џемови и различити чоколадни производи. Током лета, у Ариљу се организује јединствен фестивал у земљи – Арлем.

“Током 15 дана можете уживати у класичној музици, свуда и на сваком месту у једној малој средини попут Ариља“, каже Славица Јовешевић из ТО Ариље.

Шта је у фокусу на Златибору

Златибор као највећа туристичка звезда западне Србије представља пројекте који ће је учинити европском звездом.

“У фокусу је спортски парк са 25 фудбалских игралишта који се граде по Уефиним и Фифиним стандардима, представљамо гондолу која ће повезати врх Торника и Прибојску бању, концепт уређења Рибничког језера са голф теренима“, истиче Владимир Живановић из ТО Златибор.

Сваки нови пројекат доводи још гостију у Београд

Слика Београда се из дана у дан мења, а у наредне три године те ће промене бити још веће.

“Ово је динамичан град који се толико брзо мења да ви морате да штампате нове публикације на сваких шест месеци, тако да ја увек апелујем на градске оце да ми оставе још мало новца за штампање материјала јер никад не знате шта ће бити готово. Сваки нови пројекат Београда или Србије нама доведе још гостију“, каже Миодраг Поповић из ТО Београд.

Традицинална викенд гужва на сајму туризма у Београду ове је године више него раније употпунила велика бука. На све стране оркестри, музичке групе, солисти.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара