Читај ми!

Ђукић Дејановић у "Рибникару": Све је предузето да се не догоди било какав инцидент

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић посетила је ОШ "Владислав Рибникар", након што је ученик 8. разреда унео нож у школу. Савесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације, рекла је министарка.

Министарка Ђукић Дејановић је изјавила да нема никакве опасности по ученике, да су сви безбедни и да су школски полицајац, ђаци који су приметили нож у ранцу једног ученика, као и директор, брзо реаговали, саопштило је Мнистарство просвете.

"Савесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације. У циљу осигурања безбедности, управа школа је обавестила родитеље ученика и ученица о догађају и предузела мере за осигурање безбедности. Полиција води истрагу, а школа ће у оквиру својих надлежности спровести прописане мере у односу на све ученике школе које је ова ситуација додатно узнемирила и којима је потребна подршка да је превазиђу осећај несигурности”, рекла је министарка.

Она је нагласила да ова ситуација и начин на који су реаговали ученици и школски полицајац, показује колико је важна превентива, едукација о заштити од насиља и колико су важна јасна правила поступања у оваквим ситуацијама. 

Министарка Ђукић Дејановић је додала да се настава у поподневној смени уобичајено реализује.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво