Читај ми!

Вучевић у новогодишњој ноћи обишао дежурну јединицу ПВО

Министар одбране Милош Вучевић обишао је у гарнизону Нови Сад припаднике дежурне јединице 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, која је у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Србије.

Милош Вучевић је истакао да без обзира који је дан и да ли је празник, припадници Војске Србије обезбеђују и копно и ваздух над нашом Србијом и због тога им дугујемо посебну захвалност, саопштило је ресорно министарство.

"Неко ће рећи да је то њихов посао и да је то нормално. Јесте посао, пре бих рекао позив, али позив који заслужује посебну пажњу, посебан однос свих грађана Србије, један од најтежих и најодговорнијих послова. То су људи који чувају нашу државу, чувају мир и спремни су да иду тамо где је најтеже и када је најтеже. И због тога, посебно честитам наступајуће празнике, Нову 2024. годину свим припадницима Војске Србије и Министарства одбране", рекао је Вучевић.

Изразио је задовољство спремношћу и оним што су приказали припадници Војске који извршавају задатке у оквиру стално задејствованих снага и нагласио да је сигуран да ће наше небо над Србијом бити безбедно.
 
"И на крају 2023. године наше Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана је далеко јаче него што је било на почетку ове године, као и укупно Војска Србије – на понос свих грађана Србије, на понос целе Србије. Честитам им на томе и желим свим грађанима мирну и спокојну 2024. годину, срећне наступајуће божићне празнике, да чувамо слободу, да чувамо мир, да чувамо Србију. Живела Војска Србије! Живела Србија," поручио је министар Вучевић.

Током обиласка, командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства пуковник Новица Гогић реферисао је министру одбране о задацима дежурне јединице, након чега је министар Вучевић присуствовао приказу превођења снага у виши степен приправности.
 
Обиласку су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, закључује се у саопштењу. 

петак, 24. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије