Читај ми!

Контингент Војске Србије испраћен у мировну мисију УН у Либану

У касарни "Рибница" у Краљеву је одржана војна свечаност поводом испраћаја новог контингента Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација у Либану.

Контингент чине пешадијска чета из састава Друге бригаде копнене војске, штабни официри, који ће бити ангажовани у команди мисије и група специјалистичких официра задужених за подршку нашем контингенту. 

Наредних шест месеци, у саставу мировних снага, извршаваће одговорне задатке на очувању мира у сектору "Исток" мировне операције Уједињених нација у овој блискоисточној земљи, саопштило је Министарство одбране.

Свечаности су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Тиосав Јанковић, начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић, представници јединица Војске Србије, верских заједница и органа локалне самоуправе, те родбина и пријатељи војника и старешина који се упућују у мировну операцију.

Старовић је командиру пешадијске чете капетану прве класе Миљану Ђурићу уручио заставу Републике Србије, а припадницима Војске Србије пожелео успешну реализацију додељених задатака у зони операције и сигуран повратак у отаџбину.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану отпочела 2010. године, а осим контингента у сектору "Исток", тренутно је у овој операцији распоређен и вод Војске Србије за заштиту мировних снага у сектору "Запад".

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије