Читај ми!

Премијерка Брнабић састала се са пољопривредницима у Кисачу

Премијерка Ана Брнабић састала се у Кисачу са представницима удружења пољопривредника из Војводине. Договорено је ће да на данашњем састанку пољопривредници председници Владе предочити одговоре на предложена решења.

На састанку са пољопривредницима у Кисачу је и министарка Јелена Танасковић.

Премијерка се 21. новембра договорила са пољопривредницима, који су претходних дана блокирали путеве на територији Војводине, да прекину блокаде и да на састанку у недељу предоче одговоре на предлоге Владе Србије.

На састанку са премијерком Аном Брнабић у Кисачу су представници Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије, Удружења пољопривредних произвођача Суботице, Савеза удружења пољопривредника Баната и Удружења пољопривредника Арадац.

Брнабићева и пољопривредници су 21. новембра прошли кроз сва отворена питања и изнели заједничке, конструктивне предлоге за њихово решавање.

Окоснице изнетих предлога су: јефтиније гориво за пољопривреднике на свакој пумпи; на пумпама НИС-а, уз пољопривредну картицу, цена горива ће бити умањена за пољопривреднике на 179 динара по литру и тај износ се додатно умањује за 50 динара по литру на име повраћаја акцизе, а на свим другим пумпама могуће је остварити поврат акцизе од 50 динара по литру.

Закон о накнадама који је усвојен 26. октобра дефинише смањење износа за одводњавање у 2023. години за 50 одсто и потпуно укидање ове накнаде у 2024. години, уређење тржишта терминске продаје на начин да ће влада донети закључак којим ће образовати тим, који за циљ има усаглашавање законодавног оквира у коме ће примарни произвођач моћи самостално да извози и у коме ће се наћи модел за терминску продају.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво