Читај ми!

Добро дошли у пензију, директоре наш – основци у Младеновцу приредили Милисаву Томчићу испраћај за памћење

Директор ОШ "Свети Сава" у Младеновцу, коме су ђаци приредили испраћај у пензију какав ће увек памтити, каже за РТС да такав одлазак није очекивао и да је то за њега био шок. Објаснио је како је успео да стекне такво поштовање ученика и колега, и чија је подршка била кључна.

Одлазак у пензију увек је емотиван. Не само за онога ко је завршио радни век. Милисаву Томчићу, директору Основне школе "Свети Сава" у Младеновцу, испраћај за памћење приредили су ђаци.

Гостујући у Београдској хроници, Томчић каже да такав одлазак није очекивао.

"Ово је био за мене шок, мислим да није било потребно, да није то било лако. Колектив је 2014. године, када сам ја преузео руковођење школом, био у тоталном хаосу. Једва сам некако прихватио, у ствари колеге су ме натерале да се кандидујем, и да покушам да школу вратим у нормалу", додаје Томчић. 

"Нисам правио васионске бродове, већ сам имао подршку супруге"

На поклон, поводом пензионисања, добио је бицикл.

Томчић напомиње да, мада се бави планинарењем, сада одлази у Сомбор да живи код ћерке и унучића, а тамо се много возе бицикли.

"Ово ће бити тренутак који ћу заиста памтити. Нисам правио васионске бродове, да се разумемо, али сам, захваљујући супрузи што је преузела све друге обавезе, био дан и ноћ у школи. И наравно, ту су биле све колеге", истиче Томчић.

Шала уместо страховладе

Бивши директор напомиње да се никад није служио страховладом.

"Кад год сам ушао у одељење, нисам ушао са страховладом, да се тамо нешто свађам, него сам увек кроз неку шалу настојао да деци приђем", додаје Томчић.

Сматра да дете, кад дође у школу, треба да буде раздрагано, весело и тако исто кући да се врати, а тако мисли и за колеге.

"Ако он дође са неким страхом и ако нешто очекује да се деси или да неко има неки проблем, онда ће наравно и он бити у проблему и нећемо добити резултат који смо желели", закључује Милисав Томчић.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво