Читај ми!

Град Београд:  Свечани дочеци за све спортисте уколико они то желе

Град Београд и Секретаријат за спорт и омладину Града Београда донели су одлуку да сви спортисти који освоје медаље на великим међународним спортским такмичењима, као што су светска првенства, европска првенства или Олимпијске игре, а који буду имали жељу да за њих буду организовани свечани дочеци испред Скупштине града Београда, то могу и да остваре тако што ће њихови матични национални савези упућивати допис Секретаријату за спорт и омладину за организацију ових догађаја.

"Град Беогад ће свим спортистима подједнако излазити у сусрет и давати на располагање организационе и друге капацитете које поседује. Сама атмосфера и број људи ће увек зависити од наших грађана и ми на то као ни до сада, нисмо могли, нити ћемо моћи да утичемо”, наводи градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић.

Како се наводи у саопштењу Секретаријата за информисање Града Београда, таква одлука је донета "да не би убудуће било злоупотребе и дезинформација у јавности, како било ко из Градске управе одлучује ко ће бити дочекан, а ко неће и тиме било кога дискриминише".

Наиме, поводом текстова објављених у средствима јавног информисања у вези са непозивањем одређених спортиста на свечани пријем испред Скупштине града Београда, Пенић наводи да је на иницијативу градоначелника Београда Александра Шапића, одмах након освајања златне медаље Иване Вулете на Светском првенству у атлетици, позвао председника Српског атлетског савеза Веселина Јевросимовића и упутио му честитке тим поводом.

"Обавестио сам га о могућности и наше спремности и жеље да се сви ресурси Београда ставе на располагање Српском атлетском савезу и Ивани Вулети за организацију њеног свечаног дочека испред Скупштине града Београда. Како ми је пренео председник савеза Јевросимовић, Ивана се захвалила на понуди и позиву, са образложењем да нема праксу и жељу да присуствује таквој врсти догађаја", истакао је Пенић.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара