Читај ми!

Честитке државних званичника за Међународни дан младих

Честитке поводом 12. августа, Међународног дан младих, упутили су министар туризма и омладине Хусеин Мемић и Заштитник грађана Зоран Пашалић.

Хусеин Мемић је истакао je поводом Међународног дана младих, да је одговорност сваког појединачног доносиоца одлука да ради на системском побољшању положаја младих.

"У години у којој смо усвојили Стратегију за младе за наредних седам година и Акциони план за наредих три године желим да нагласим да ћемо бити истрајни у реализацији планираног, да је само у овој години издвојен буџет од три милијарде динара за спровођење активности из Акционог плана, а да ћемо дати све од себе да се ова средства увећају", нагласио је министар.

Навео једа да ће се наставити улгања у омладинске просторе, бесплатне програме за младе у локалним заједницама, промоцију активизма, услове за што брже осамостаљење младих и стварање услова за њихово укључивање у процесе доношења одлука.

"Снага младости је снага развоја појединачног младог човека и жене, али и наше земље и друштва и снажно верујем у њу", поручио је Мемић.

Пашалић: Млади су драгоцен ресурс у обликовању будућности

Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао је надлежне органе, министарства и установе да се добрим политикама образовања и запошљавања подстакну млади да управо у Србији граде своју будућност и будућност њихових породица.

Он је у честитки истакао важност и улогу младих људи као драгоцен ресурс у обликовању будућности нашег друштва, саопштила је Канцеларија Заштитника грађана. 

"То подразумева гарантовање безбедног простора за активности везане за њихове различите потребе и интересовања. Такође, неопходно је омогућити конструктиван међугенерацијски дијалог, као и да се млади могу ангажовати више у процесу доношења одлука у грађанским, социјалним и политичким питањима", нагласио је Зоран Пашалић.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи