Читај ми!

Поједини грађани више од 24 сата без струје - када ће снадбевање бити нормализовано за РТС открива руководилац у Електродистрибуцији Србије

Због јаког невремена, неки потрошачи још немају струју. Горан Радовановић, руководилац Сектора одржавња у Електродистрибуцији Србије наводи за РТС да су екипе непрекидно на терену, те да интензивно раде на санацији штете. "Очекујем да ћемо данас да успоставимо нормализацију напајања над свим подручјима. Велика је територија захваћена, малтене цела Србија је била погођена, али смо доста тога успели, и приводимо посао крају", наводи Радовановић.

Због олујног ветара било је проблема и на високом напону испадали су и велики далоковода, али су у ЕМС-у су то брзо премостили. Невреме је највише штете нанео нисконапонској мрежи, пало је велики број бандера и жица које и доводе струју до кућа и других објеката. 

Горан Радовановић, руководилац Сектора одржавња у Електродистрибуцији Србије наводи за РТС да су екипе ЕПС-а непрекидно на терену, те да интензивно раде на санацији штете.

"Успели смо да све главне правце оспособимо и сва већа оштећења на нашој инфраструктури да санирамо. Практично од среде навече, кад је била прва ударна олуја, а после тога смо имали још две, дошло је до разарајућег дејства по нашу инфраструктуру, где су негде у појединим подручјима страдали буквално читави водови и објекти уништени. Малтене смо морали поновно да изграђујемо те линије", каже Радовановић.

Очекује да ће у току дана доћи до нормализације снабдевања електричном енергијом на дистрибутивним мрежама. 

"Очекујем да ћемо данас да успоставимо нормализацију напајања над свим подручјима. Велика је територија захваћена, малтене цела Србија је била погођена, али смо доста тога успели, и приводимо посао крају", наводи Радовановић.

Најтежа ситуација на подручју Бачке Паланке и Новог Сада

Указује да је најтежа ситуација на подручју Бачке Паланке и ободима Новог Сада.

"Тренутно је на ободима Новог Сада најгора ситуација, да тако кажем, али успећемо данас и то да санирамо и да оспособимо, да вратимо систем", каже Радовановић.

Услед невремена дошло је до кидања проводника, могу бити опасни по живот

Указује да је услед јаког невремена на многим местима дошло је до кварова и кидања проводника надземне електроенергетске мреже, те да је могуће да проводници који се налазе на земљи, растињу или објектима буду још увек под напоном и опасни по живот.

Из тих разлога апелује на грађане да буду опрезни и да уколико примете такву или другу сличну ситуацију, без одлагања пријаве исту или најближој дистрибуцији или органима реда.

"Ми смо ових дана апеловали, а и увек апелујемо, значи када се наиђе на попадале проводнике, прво треба избегавати, а ни у ком случају их додиривати, јер увек постоји могућност да су под напоном. Значи морају да се чувају од тога и одмах да пријаве или најближе дистрибуцији или органима реда, да се то некако заштити, да не би дошло до несрећи", наводи Радовановић.

субота, 06. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару