Читај ми!

Честитке званичника за Рамазански бајрам

Државни званичници упутили су честитке старешинству и верницима исламске вероисповести Рамазански бајрам, један од два најважнија муслиманска празника.

Председник Србије Александар Вучић честитао је Рамазански бајрам, празник који муслимани обележавају широм света, Ријасету Исламске заједнице Србије, главном муфтији и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији, као и верницима исламске вероисповести. 

"Нека дани великог и радосног празника који је извориште дубоке духовне снаге буду време које ће новом снагом ојачати дух мира и толеранције, дух истинског заједништва, истрајног пријатељства и складних међуверских односа, на добро Републике Србије и свих наших грађана", навео је Вучић у честитки.

И премијерка Ана Брнабић честитала је Рамазански бајрам верницима исламске вероисповести, истичући да богатство наше земље у различитостима, чије нас постојање обавезује на међусобну сарадњу, уважавање и поштовање.

"Бајрам је племенити подстицај да у духу заједништва и пријатељства буде настављен сложан рад на развоју земље, уз свест да у истинском заједништву будемо окренути истинским вредностима, неговању толеранције, солидарности, духовне слоге и традиције", навела је Брнабићева.

"Путоказ ка поштовању и зближавању"

И председник Скупштине Србије Владимир Орлић честитао је Рамазански бајрам Ријасету Исламске заједнице Србије, главном муфтији и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

"Свети месец милости и опроста подсетио нас је на значај заједништва, солидарности, међусобног разумевања и поштовања – на све непролазне вредности којима је Бајрам симбол, а које сложно гајимо и негујемо како бисмо, на понос и добробит свих наших грађана, наставили да истрајно градимо и снажимо своју Србију, чинећи је кадром да одговори на сваки изазов", навео је Орлић у честитки.  

Mинистар спољних послова Ивица Дачић честитао је Рамазански бајрам исламским верницима у Србији, поручивши да је празник прилика да учврстимо заједничке вредности мира, међусобног поштовања и солидарности. "Желим вам да велики празник завршетка месеца Рамазана проведете у породичном миру, окружени љубављу и пажњом својих ближњих", наводи се у честитки Дачића поводом Рамазанског бајрама.

"Темељ у изградњи пријатељства и слоге"

Министарка правде Маја Поповић честитала је празник верницима исламске вероисповести. "Нека порука великог празника буде непресушни извор духовне радости и највећих вредности мира, љубави, толеранције, јер само заједничким радом можемо стварати бољу будућност Србије", навела је Поповићева.

Министар одбране Милош Вучевић, такође, упутио је честитку председнику Врховног сабора Исламске заједнице Србије Мухамеду ефендији Јусуфспахићу, муфтији београдском и главном војном имаму Војске Србије потпуковнику Мустафи ефендији Јусуфспахићу и припадницима Министарства и Војске исламске вероисповести. 

"Нека молитве и одрицања током месеца Рамазана буду темељ у изградњи пријатељства, разумевања и слоге међу људима. Бајрам шериф мубарек олсун!", навео је Вучевић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упутио је честитку старешинству и грађанима исламске вероисповести на КиМ, као и у другим деловима земљу, уз жељу да нам "начела узвишеног празника буду путоказ међусобном поштовању, милосрђу и зближавању".

"Будимо и надаље окренути једни другима, дубоко уважавајући све наше различитости. Доброта и међусобно поштовање, представљају највећи залог мирне будућности и свеопштег напретка нашег друштва и свих грађана", навео је Петковић.

"Нека празник донесе радост и топлину домовима"

Честитку је упутила и министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлудину Дудићу и грађанима исламске вероисповести Рамазански бајрам, са жељом да га проведу у добром здрављу и радости.

"Бити подршка и ослонац, пружити руку свакомe коме је она потребна, бити добар пријатељ и комшија, вредности су које сви треба да негујемо и ценимо“, наводи се у честитки министарке. 

И министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић честитао је реису-л-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести Рамазански бајрам, са жељом да празник проведу у здрављу, миру и духовној радости.

Министар просвете Бранко Ружић је такође честитао грађанима Србије, припадницима исламске вероисповести, Рамазански бајрам. "Свим грађанкама и грађанима, верницима исламске вероисповести срдачно честитам Рамазански бајрам и желим да овај празник прославе у здрављу, миру и љубави", навео је Ружић.

"Сложно за бољу будућност"

Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Владимир Рогановић честитао је Рамазански бајрам великодостојницима, верским службеницима и верницима Исламске заједнице.

"Нека радост великог празника испуни срца и надахне да чињењем добрих дела и са захвалношћу Богу сложно радимо за још бољу будућност Србије, радујући се заједно сваком успеху, јачајући врлине мира, љубави и толеранције", навео је Рогановић.

И министар без портфеља Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, честитао је Бајрам сверницима исламске вероисповести. "Свим верницима Исламске заједнице од срца честитам Рамазански Бајрам уз жеље за сваки благослов од Бога и награду за труд и одрицање током дугог поста", поручио је министар Милићевић. 

И омбудсман Зоран Пашалић упутио је бајрамску честитку свим грађанима исламске вероисповести поводом празника, уз жељу да празничне дане проведу у миру, срећи и благостању. "Нека овај празник донесе радост и топлину у све домове, чува и подсећа на вредности праштања и солидарности, негује међуљудске односе и толеранцију", поручио је Пашалић.

"Нека овај празник донесе радост и топлину у све домове, чува и подсећа на вредности праштања и солидарности, негује међуљудске односе и толеранцију", поручио је Пашалић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво