Амери прејаки за Русе

Руси сјајно отворили утакмицу али убрзо ушли у серију грешака, које су Американцима дозволиле да се одлепе пристојну разлику. Меч одлучен зу трећој четвцртини. Пред крај Русија агресивна, али само за достојанствен пораз.

Највећа звезда у редовима Американаца, Кевин Дурант постигао је 33 поена у утакмици која је у првом полувремену обећавала неизвеснију завршницу, али су се изабраници Мајка Крижевског са одмора вратили одлучни да резултатску дилему одмах оставе иза себе што су и успели. Русија - САД 79:89 (25:25, 14:19, 17:26, 23:19).

Американци су се, сјајном одбраном, пласирали у полуфинале Светског првенства у Турској, пошто су били за класу бољи противник од, на тренутке, одличних Руса, који су, међутим, изгубили превише лопти да би се могли надати чему више од часног пораза.

Као и током целог турнира, главни играч Американаца био је Кевин Дурант, једна од ретких великих звезда која се појавила на Босфору, који је са 33 поена разбио руску одбрану. Чонси Билапс је додао 15 поена, а Ламар Одом 12 скокова.

Мајк Крижевски са клупе није померио једино Денија Грејнџера, али није познато да ли је овај играч остао закуцан за клупу збпг недавне изјаве да Европљани смрде, или једноставно није потребан славно тренеру универзитета Дјук.

Ипак, Руси су се сасвим солидно држали у првом полувремену и без проблема су могли да изборе много бољи резултат да нису срљали у нападу и промашили велики број лоше селектираних шутева.

Кључ доброг старта Руса на овој утакмици био је одличан наступ новог играча Њујорк Никса Тимофеја Мозгова, који је у првих десет минута постигао девет поена, а Руси су од 10. до 15. минута направили серију од 10:5 и повели 35:30.

Ту је и био крај руске доминације, пошто су Американци преузели ствар у своје руке и после серије од 13:0 на полувреме отишли са 44:39.

У екипи Русије најефикаснији је био Сергеј Биков са 17 поена, три поена мање постигао је Андреј Ворошевич, док је Мозгов сусрет завршио са 13 поена.

Драматичне завршнице није било, па су се кошаркашки зналци у сали више забављали препричавањем чувене утакмице између Совјетског Савеза и САД одигране на Олимпијским играма 1972. године, коју су Совјети после силних перипетија и три пута изведеног последњег напада добили 51:50.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара