Боша смлавио Словенију

Турска је прегазила и Словенију (95:68) и сада следи дуел старих познаника. Југословенска кошарка добила је још једну потврду квалитета, у полуфиналу Мундобаскета Боша против Дуде. Стари знанци, нова дворана, у суботу Србија против Турске.

Тањевић против Ивковића, какав ће то само дуел бити. Турска је још једном показала да је поред Србије, најспремнија екипа на турниру. Домаћин је просто прегазио Словенце (95:68) и обезбедио пласман у полуфиналу Мундобаскета, где их чека Србија.

Већ на крају прве четвртине могло се наслутити ко ће на мегдан "орловима". Турци су одиграли феноменално и противнику нису оставили трачак наде да могу до преокрета. Туркоглу  и Илјасова предводили су своју репрезентацију, али оно што фасцинира је одбрана Боше Тањевића.

Турци су тукли са свих страна, Словенци нису знали шта их је снашло. Драгић потпуно заустављен, само су Нахбар и Бећировић успели колико-толико да пруже отпор страшном турском тиму.

Најефикаснији код Турака био је Ерсан Илјасова са 19 поена, чему је додао и 5 скокова. Гулер је постигао 12, а Туркоглу и Онан по 10 поена за победника. Код Словенаца, Нахбар и Бећировић постигли су по 16 поена, а Слокар и Брезец по 10.

Сада је на реду полуфинале. Србија или Турска, места у финалу има само за један тим. Историјски меч за обе екипе игра се у суботу од 17 часова, а директан пренос можете пратити на РТС-у.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара