Слатка освета Шпанцима

Побеђена је и Шпанија, а Теодосић сматра да момци нису ни свесни колики су успех постигли. Величковић: Тимска победа, сад идемо на финале. Капитен Крстић: Слатка освета Шпанцима, честитао бих Скариолу.

После сјајног меча у Истамбула и победе против званичног светског и европског првака Шпаније, наши момци су, без еуфорије, дали изјаве за РТС.

"Вероватно нисмо ни свесни колики смо успех постигли. Био сам најгори играч, али мислим да сам се искупио 'тројком' на крају. Новица је одлично отворио меч, после Бјелица, ма сви су одлично одиграли...", у даху је изјавио Милош Теодосић, јунак меча.

"Ово је тимска победа. Као што смо причали пре меча, морали смо да се 'побијемо' за победу, то смо и урадили. Саван, Кеш, сви су сјајно одиграли, а онда оно чудо Теа на крају... Сад чекамо следећи меч и идемо на финале. Оно што могу да обећам да ћемо одиграти једнако борбено, није нам битан противник", речи су Новице Величковића, најефикаснијег уз Кешеља у екипи Србије.

"Било је веома тешко, пре све психички, а онда и физички. Ово је слатка освета за прошлогодишње финале, а и за 'игрице' њиховог тренера пре турнира. Овим путем бих хтео да му честитам...", са осмехом је рекао капитен Ненад Крстић.

Селектор Душан Ивковић оценио је да се током сусрета са Шпанцима најбоље могао видети напредак нашег државног тима у односу на шампионат Европе прошле године у Пољској.

"Тада су нас победили убедљиво, а вечерас смо се борили до краја и заслужено тријумфовали", рекао је Ивковић.

Искусни стручњак оценио је да је вечерашњи сусрет био најбољи до сада на Мондијалу у Турској.

"Обећао сам, када сам сео на клупу Србије, да ћемо играти модерну и савремену кошарку, а вечерас је све то могло лепо да се види", био је поносан на учинак својих изабраника Ивковић, који је додао да "честитке и тренуци славља припадају управо њима".

Селектор Србије је изненадио колегу Серђа Скриола добро постављеном зонском одбраном које се наш државни тим држао до полуврмена.

"Тиме смо желели да се заштитимо од много фаулова и да зауставимо убојите кретње Рудија Фенандеса, који до полувремена није постигао ниједан поен", рекао је Ивковић, напоменувши да у овом тренутку не размишља о могућем протвнику у полуфиналу, јер на то не може да утиче.

"Не допада ми се што потенцирате мој рад. Моје је само огромно задовољство што тренирам ове момке, али слава припада само њима", казао је селектор.

"Радим са овим младим момцима три године. На почетку припрема смо рекли да желимо да додјемо као најспремија екипа на СП. Не само да смо показали колико смо уложили у рад и напредовали, већ смо потпуно заслужено победили и званичног европског и светског првака".

Број коментара 57

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара