Шут адут Хрватске

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић, оценио је да ће основни задатак Србије у мечу против Хрватске у осмини финала Светског првенства у Турској, бити да заустави шутеве противника за три поена.

"Хрвати имају висок проценат шута за три поена. Одскачу Марко Поповић и Бојан Богдановић. Они укупно шутну око 10 тројки у просеку, што је 30 поена по утакмици. Уз остале играче, то представља велику опасност", рекао је Ивковић новинарима у Истанбулу и навео да пажњу треба обратити и на центре ривала.

"Имају изузетно стабилну предњу линију, где висином и изузетним талентом доминира Анте Томић. Он је имао јако успешну адаптацију у првој сезони у Реалу. То су неке основне ствари које морамо да урадимо", истакао је српски селектор. 

Ивковић је упозорио да Србија, иако слови за фаворита у сутрашњем сусрету, не сме да потцени Хрвате, без обзира на њихове слабије игре у првој фази такмичења у којој су изгубили од САД, Словеније и Бразила.

"Зна се шта очекујем, али први пут се налазимо пред нокаут системом такмичења где једна утакмица одлучује.. Морамо да поштујемо млад и талентован тим Хрватске, из простог разлога што је наш резултат и игра боља од њихове", рекао је Ивковић.

"Морамо да играмо у нашем ритму... нашу кошарку, на целом терену. Очекује нас чврста утакмица и надам се да ћемо бити спремни", додао је селектор "орлова". Ивковић се пожалио и на систем такмичења у коме Србија као победник групе има само дан паузе пред почетак нокаут фазе такмичења.

"Мало је чудно што на овако великом такмичењу тим који освоји прво место има само сат тренинга, и то у дворани у којој се не игра утакмица. То нису моје примедбе. То су чињенице", рекао је Ивковић и додао да су сви играчи спремни за суботњи дуел.

Дуел Србије и Хрватске играће се од 18 сати по локалном, односно 17 по средњоевропском времену.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара